Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младите биатлонистки с истинско геройство, България е 6-а на младежкото световно първенство

23 февруари 2024, 17:44 часа • 2168 прочитания

Биатлонистките на България Лора Христова и Валентина Димитрова сътвориха истинско геройство и бяха с основна заслуга за шестото място на страната ни на старта на Световното първенство за младежи в Естония. 20-годишните момичета успяха да стопят изоставане от 2 минути в смесената щафета и по този начин да изкачат тима ни с цели 8 позиции в крайното класиране.

Мъжете не се представиха на висота

Биатлон Даниела Кадева

Родната смесена щафета в състав Константин Василев, Васил Зашев, Лора Христова и Валентина Димитрова стартира доста колебливо. Още на първи пост Василев имаше сериозни трудности при стрелбата и използва 6 допълнителни патрона, след което трябваше да завърти и наказателна обиколка.

На втори пост Васил Зашев също не се представи особено убедително като и на него му бяха необходими допълнителни 4 патрона. Той предаде щафетата на 14-та позиция.

При дамите България сгази конкуренцията

Валентина Димитрова Лора Христова

На трети пост Лора Христова бе безапелационна като използва само един допълнителен патрон при двете си стрелби, за да порази десетте мишени. Българката също така кара много здраво и успя да предаде щафетата вече на 9-та позиция.

Валентина Димитрова също показа отлична физическа подготовка и добра стрелба и след два използвани допълнителни патрона успя да изпревари тимовете на Финландия, Украйна и Белгия като по този начин изкачи България на шесто място в крайното класиране.

Световната титла в смесените щафети отиде при отбора на Норвегия. На втора позиция е Германия, а на трета Австрия. Топ 5 допълниха тимовете на Полша и Франция.

По-рано днес Станимир Беломъжев спечели сребро от Световната купа на ски ориентиране в Естония.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес