Новото Peugeot 408 - модерен хибрид, който уверено влиза в премиум сегмента

4173
Новото Peugeot 408 - модерен хибрид, който уверено влиза в премиум сегмента
Снимка: Actualno.com

Новото Peugeot 408 - хибрид със смел дизайн и нови функционалности, олицетворява всички промени, които автомобилната индустрия претърпя през последните десетина години. Родиха се напълно нови сегменти, като едновременно с това всички производители се насочиха към електрификация.

Именно в този период се появиха и така наречените "кросоувъри-купета". В началото на този тип автомобили се гледаше с леко недоверие, но в последно време те спечелиха сърцата на голям брой потребители. Peugeot нямаше как да остане безучастен и предложи именно новото 408, с което се целят доста високо. А причината е, че този модел има за цел да се конкурира не с автомобили от масовите марки, а с тези от премиум сегмента. Което си е едно наистина сериозно предизвикателство.

Снимка: Actualno.com

Създателите на модела го определят като фастбек с 4 врати и силно наклонена задна част. С него френската марка допълва гамата си в C-сегмента, където до момента отлично се представят другите нейни модели – 308, който се предлага и като комби, както и двата SUV – 3008 и 5008. А основата идея е да се покаже, че на пазара има място за наистина нестандартни като външен вид автомобили, които отразяват ценностите и загрижеността на модерните хора.

Снимка: Actualno.com

Същите тези модерни хора имат за цел опазване на околната среда, като новото 408 също гледа в тази посока. Моделът на Peugeot се предлага в два хибридни вариантa, които освен че са доста мощни, са с ниски нива на вредни емисии. И имат пробег само на електричество, което ги прави много подходящи както за дълги пътувания, така и за движение в градски условия, където могат да се движат само на ток.

Снимка: Actualno.com

Естествено, автомобилът е оборудван и с най-новите технологии. Новата информационно-развлекателна система е удобна за ежедневна употреба, предлагайки най-доброто от света на смартфоните и най-доброто от света на автомобилите. Всеки водач може да дефинира и поддържа свой собствен дисплей, атмосфера и предпочитания за настройка. Функцията, свързваща смартфона с информационно-развлекателната система на автомобила, е вече безжична и е възможно да свържете два телефона чрез Bluetooth едновременно. Целта е возещите се в колата винаги да са свързани със света и в случая тя е постигната напълно.

Снимка: Actualno.com

Снимка: Actualno.com

Снимка: Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com