Четвърта поредна победа за Хамилтън

96456
Четвърта поредна победа за Хамилтън

Първото състезание в Русия бе спечелено от Люис Хамилтън, за който това вероятно бе най-скучната и лесна надпревара от началото на сезона. Причината бе съотборникът му Нико Росберг, който направи ужасна грешка в първия завой, но въпреки това успя да завърши втори, което е най-запомнящото се от старта в Сочи. Статистиката също трябва да се спомене, защото друго запомнящо е трудно да се извади от този кръг. Хамилтън взе „олимпийско“ злато в Сочи, с което записа 9-та победа за годината. Това бе негов четвърти пореден успех, с което за втори път през годината до момента записва две серии от по четири поредни триумфа. Това бе 31-ва поледа за Хамилтън в кариерата му, с което увеличи аванса си пред Росберг в генералното класиране на 17 точки. А Mercedes-Benz спечели титлата при конструкторите.

Битката на Росберг за победата свърши в първия завой. Нико направи брутално спиране в опит да изпревари Хамилтън, с което скапа предните си гуми, оплаквайки се по радиото за т. нар. flat spot. А при условие, че 56% от обиколката се кара на пълна газ, подобно износване на гумите образува адски вибрации. Това бе причината Нико да влезе в бокса за смяна на гуми веднага в края на първата обиколка. Но оттук започна и страхотното изкачване на Нико нагоре в класирането, за да стигне до втората позиция след 30 обиколки. И да завърши на тази втора позиция, което е наистина страхотно постижение, имайки предвид, че след първия тур беше последен. И че изкара 52 обиколки с един комплект гуми.

С $80 млн. Фетел става най-високоплатеният спортист в света?

Себастиан Фетел е противоречив пилот, макар и вече 4-кратен световен шампион. Дали е велик, или посредствен шампион, ще видим тепърва. ...

Към средата на състезанието изглеждаше, че Нико няма шанс да изкара с един комплект цялото състезание, както бе първоначалният план, съобщен му от бокса. Но той го направи по блестящ начин. Каквото и да се каже, Росберг бе пилотът, който направи състезанието. Росберг бе ключът за интригата до финала. Ще изкара ли с един комплект гуми, ще влезе ли да ги смени, ще го настигне ли Ботас, ще успее ли да го изпревари? Нищо от това не се случи, а Росберг направи наистина невероятно състезание.

Шансът то да се оживи бе излизането на кола за сигурност, както с очакваше преди началото на състезанието. Но такава така и не се появи. Затова трябваше да гледаме пилоти, които въртят обиколки, пазейки гумите и горивото си.

За сажаление на Ботас трябваше да се задови с третото място, което никой не би могъл да предположи само след една обиколка. А аз се подсмихнах ехидно, когато към 20-та обиколка на росберг бе съобщено, че ев график за качване на подиума.

Останалите места в зоната на точките отидоха при Бътън, Магнусен, Алонсо, Рикиардо, Фетел, Райконен, Перез.

Хамилтън би Росберг в драмата и дъжда на „Сузука“

Дъжд, кола за сигурност, червен флаг, изсъхваща писта, отново дъжд, отново червен флаг и прекратяване на състезанието... Едно лудо съст...

Финишираха така, както и потеглиха, а най-интересното на почетната стълбичка бе присъствието на Владимир Путин, който изгледа половината състезание от трибуните на пистата, в компанията на бърни Екълстон.

Ще го кажа за пръв път по повод Ф1, но няма за какво да съжалявате, ако не сте гледали точно това състезание.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт