Хамилтън със силна заявка в квалификацията в Испания

510
Хамилтън със силна заявка в квалификацията в Испания

Най-после световният шампион показа онова пилотиране, което му донесе толкова много успехи в предишните сезони; страхотно представяне на Red Bull, докато изоставането на Ferrari в квалификационно темпо е огромно.

Люис Хамилтън направи много добра квалификация, но не много чиста, която му донесе полпозишъна за утрешния старт на „Херес“. Това е трети пол за него през сезона (2 има Розберг), но досега Нико спечели четири поредни състезания (седем с трите от края на миналия сезон) и води убедително в генералното класиране. Утре Люис трябва да спечели, ако иска да започне да скъсява тази разлика спрямо съотборника си. А по всичко изглеждаше, че именно Розберг има преимуществото. Германецът спечели втората и третата свободни тренировки, предишните две квалификации и въпросните четири поредни победи. Хамилтън каза след края на петъчния ден, че има много сериозна работа пред него и инженерите му, за да намери точните настройки за болида си, след като изостана на 0,7 сек от Нико във втората свободна тренировка.

Нико Розберг бе най-бърз в квалификацията за Гран При на Русия

Германецът Нико Розберг с "Мерцедес" бе най-бърз в квалификациите преди утрешното състезание за Голямата награда на Русия, четвърти кръ...

Първата част на квалификацията бе за Нико, но във втората Люис направи рекордни три сектора и даде първа заявка, че може да се пребори за полпозишъна. В третата част на квалификацията допусна изключително груба грешка, блокира гумите след втората DRS права, което го отдалечи много то Нико. В този момент Макс Верстапен отново блесна, като излезе втори, на малко над 0,2 сек от Розберг. При второто си излизане Люис демонстрира шампионско каране. Блестящ тур и около 0,3 сек аванс пред Розберг. Перфектна обиколка записа Даниел Рикиардо, една в тази част на квалификацията, но която му осигури трета стартова позиция, на една пред окриления си млад съотборник Макс Верстапен. Холандецът наистина има криле на болида си, в който се качва за пръв път този уикенд, след като той и Квият смениха позициите си след GP на Русия, когато руснакът за втори път направи катастрофа с Фетел. Тя бе използвана от Хелмут Марко да изпрати Данийл в Toro Rosso, а на него място да дойде младокът Верстапен. А той показа, че това е трябвало да стане още в началото на сезона.

Трета стартова редица е за пилотите на Ferrari. Кими Райконен и Себастиан Фетел са много далеч от Mercedes-ите, дори и от болида на Рикиардо, като Фетел (6) изостава на около 1 секунда от Даниел (3). А това се случа в момент, в който на пистата е баш боса на Ferrari Серджо Маркионе. Седми е Ботас, следва Карлос Сайнц мл., Серхио Перес и местната супер звезда Фернандо Алонсо.

За утре остават надеждите, че двата болида на Mercedes ще поднесат първата истинска битка през сезона един срещу друг, няма да имат технически проблеми и ще се опазят в първия завой. Двамата са много бързи, но и болидите на Red Bull са чудесно настроени за трасето и може да очакваме от тях отпор. В гаража на Ferrari има много работа, защото явно се личеше, че болидите не са добре настроени. Пилотите на Скудерията ще трябва да разчитат на отличния си старт, за да изпреварят поне един от пилотите на Red Bull, защото в състезателно темпо ще им е много трудно. А и самите изпреварвания на тази писта са изключително трудни. Гумите ще са факторът, който ще каже главната дума в битката по целия фронт на колоната. Аз лично се надявам Люис Хамилтън да победи, за да постави под напрежение Розберг и да стане по-интересно в битката за титлата.

Автор: Пламен Георгиев

Розберг победи, но героите са други

Разходка в парка на Нико, както обичат да казват британците, но невероятно състезание за Фетел и Райконен, Квят и Рикиардо. Да, дъжд н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт