Люис Хамилтън продължи похода си към титлата

87281
Люис Хамилтън продължи похода си към титлата

Този сезон битката за титлата е между двама, а единият сякаш губи почва под краката си. След като спечели 9-ия си полпозишън за годината, Росберг излезе на позиция да прекъсне серията на Хамилтън от 4 поредни победи. И бе на път да го направи, но това не му бе позволено, защото британецът имаше един скрит коз в ръкава си.

Точно 6 години, след като спечели шампионската титла през 2008 г., Люис Хамилтън взе втората (от три проведени) си победа на „Пистата на Америките“. Тя стана възможна, след като в 24-та обиколка изпълни това, което подготвяше на Росберг в продължение на 2-3 обиколки: DRS на старт-финалната права и по-късно спиране в първия завой. С това пое лидерството и го задържа до финала, за да запише 32-та си кариерна победа, с което се превърна в най-успешния британски пилот. По-важното за него в момента е, че увеличи аванса си в генералното класиране на 24 точки. А Нико ще трябва да ближе рани и да заздравява психологически, защото явно вече не му е достатъчно да спечели полпозишън, който да означава победа. Не, защото Хамилтън го победи чисто и с изпреварване на пистата, а не в бокса. Каквото изпреварване Росберг няма срещу Хамилтън през годината. Тук обаче е важна само победата и увеличаването на аванса. А за шефовете на Mercedes новината бе, че изравниха постижението на McLaren от 1988 г., когато Сена и Прост взеха 12 двойни победи. А „Сребърните стрели“ имат още две състезания през себе си този сезон.

Четвърта поредна победа за Хамилтън

Първото състезание в Русия бе спечелено от Люис Хамилтън, за който това вероятно бе най-скучната и лесна надпревара от началото на сезо...

Иначе битката бе в цялата колона, която бе с 4 болида по-къса при липсата на Caterham и Marussia. В състезание, което в началото се очакваше да бъде леко скучно, се превърна в едно от най-интересните, с вероятно най-много изпреварвания през годината. Във всичките 56 обиколки на пистата се разиграваха яки двубои и трибои. Задължително трябва да изведем на преден план пилотирането на Даниел Рикиардо, който отново се представи блистящо, завършвайки трети. На старта изостана много, но постепенно, първо със страхотно изпреварване срещу Алонсо. След двете си спирания в бокса изпревари последователно Ботас, а след това Маса, за да се качи на подиума. Фетел също направи отлично състезание, завършвайки 7-ми, но стартирайки от бокса.

Алонсо имаше тиха състезание, завършвайки 6-ти с 2-3 интересни хода срещу McLaren. Пълен провал претърпя Райконен, финиширал 14-ти от 15 завършили болида.

Останалите точки взимат Магнусен, Малдонадо* (ще бъде наказан с 5 секунди, което означава, че ще бъде подреден 10-ти) и Верн.

Автор: Пламен Георгиев

Хамилтън би Росберг в драмата и дъжда на „Сузука“

Дъжд, кола за сигурност, червен флаг, изсъхваща писта, отново дъжд, отново червен флаг и прекратяване на състезанието... Едно лудо съст...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт