McLaren официално представи МР4-29

23085
McLaren официално представи МР4-29

Преди минути McLaren стана първият отбор, който официално представи новия си болид за сезон 2014. Той носи обозначението MP4-29. И носът му е изключително грозен, но явно тепърва може да очакваме странни и причудливи форми в тази част на болидите.

През 2014 г. турбо двигателите се завръщат на пистата, след като през 1988 г. бяха забранени. Интересното е, че първата победа във Ф1 с турбо двигател е на McLaren – постига я Ален Прост в GP на Австралия през 1988 г., преди 429 състедание. Днешната турбина ще се развърта до 125 000 об/мин, докато самита 1,6-литрови V6 мотори ще бъдат ограничени до 15 000 об/мин. Той ще работи съвместно със системата за възстановяване на енергия ERS.

Новите Ф1 болиди ще са много грозни! Това е Williams FW36

Днес на пазара излезе февруарският брой на специализираното издание за Формула 1 - F1 Racing. На корицата е дигитален образ на новия Wi...

Очаквано и MP4-29 е белязан със спорен дизайн на носа, което е наложено от новия правилник (височината му е намалена от 550 на 185 мм), касаещ правилата за краш тестовете, като издълженото носле (като на Дългоноса маймуна) позволява на отборите да издържат тестовете без да се налага да снижават цялата предна част, каквито първоначално са плановете на законотворците във ФИА. Вчера видяхме изображения на новия Williams, а днес се появи и дигитален рендър на новия болид на Lotus F1, чийто преден нос е широк и сцепен на две.

Вижда се, че болидът е чисто сребърен, като по-рано тази седмица се разбра, че McLaren няма да имат основен спонсор през 2014 г. Въпреки това Пади Лоу заяви, че отборът разполага с най-големия бюджет в историята си.

Екълстоун ще бъде съден за подкуп

Шефът на Формула 1 ще бъде съден тази година за даване ба подкуп на немски банкер. Съдът в Мюнхен реши да изпрати 83-годишния Екълстоу...

По-рано днес стана ясно, че тим шефът на Lotus F1, Ерик Булие, напуска отбора, като неговото име се свързва с поемането на шефското място в McLaren. По време на лансирането бе заявено, че няма да се обявяват структурни рокади, но името на Булие усилено се спряга за заместник на Мартин Уитмарш. Явно Рон Денис е готов на драстични промени, за да върне отбора си там, където му е мястото: на подиума, защото през 2013 г. той не успя да запише нито един.

Зад волана на MP4-29 ще седнат Дженсън Бътън и 21-годишния Кевин Магнусен, който бе най-голямата изненада на трансферния пазар. Магнусен идва като вероятно най-добрия пилот от Formula Renault 3,5, но все пак това е серия, която е по-ниско в йерархията от GP2, от където обикновено сме свикнали да идват новите попълнения. Трети пилат на отбора е 21-годишният белгиец Щофел Вандоорн.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт