Нико Розберг удари джакпота в Монако

9936
Нико Розберг удари джакпота в Монако

След като вчера, след квалификацията, Нико Розберг бе разследван за предумишлено предизвикване на инцидент в квалификацията, днес нямаше нищо подобно. За втора поредна година Нико спечели в Монако, където и живее. Розберг бе начело на колоната през всичките 78 обиколки (както между другото и миналата година), като до 68-та на 1 секунда за нед бе Люис Хамилтън. Двамата не се отдалечаваха на повече от 1,8 секунди до този мемент, което предвещаваше неизвестност до самия финал. За радост на Нико, нещо се случи с Люис, който се оплака от нарушена видимост. Не се разбра дали става въпрос за замазан визьор, или за нещо, влязло в окото на пилота, но това позволи на Нико да дръпне напред. Същевременно Даниел Рикиардо настигна Люис за 2-3 обиколки и в последните 8 тура бе плътна зад скоростната му кутия.

Едно е обаче да настигнеш някого по улиците на Монако, съвсем друго е да го изпревариш. Даниел даде всичко от себе си, но Хамилтън не му позволи да влезе в историята с някое велико изпреварване. Въпреки това, Рикиардо продължава с отличното си представяне. На старта той бе изпреварен от Райконен и Фетел, но проблеми на двамата го изведоха до третото място. Фетел отпадна в самото начало на надпреварата и вече със сигурност знае какво е изпитвал Уебър в предишните два сезона. Кими вървеше стабилно на трета позиция, но при първото излизане на колата за сигурност, изостанал с една обиколка пилот го удари отзад и спука гумата му. Това стана, след като Кими вече бе влязал в бокса и бе сменил гумите си. Така той трябваше да влезе отново, а това го смъкна много назад. В последствие успя да се добере до точките, но непреценена атака срещу Магнусен в самия край го изхвърли от точките. Последният успя да вземе 1 точка за 10-ото си място. Отлично 9-то място записа Ромен Грожан, след като имаше кошмарен ден, а съотборникът му Пастор Малдонадо въобще не стартира. Най-големи поздравления обаче заслужава Жул Бианки. Той стартира последен, но завърши на невероятното 8-мо място! Поздравления за Бианки, който донесе първите точки въобще на отбора си Marussia. При това в самото състезание Бианки бе наказан с 5-секунден престой в бокса.

Розберг спря Хамилтън в квалификацията в Монако

Уикендът за Нико Розберг започва много добре. След като в първата и третата свободни трениворвки Люис Хамилтън даде най-добрите времена...

Останалите точки си разпределиха Алонсо, който направи едно самотно и скучно състезание до четвъртото място, следван от Хулкенберг, Бътън и Маса.

Това състезание ще се запомни и с това, че първите трима затвориха с една обиколка петия Нико Хулкенберг, като само Алонсо (4-ти) остана в обиколката на първите трима.

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт