Ромен Грожан направи подвиг с класирането си в неделя

35738
Снимки: Getty Images/Guliver

Френският 27-годишен състезател от тима на „Лотус” предизвика сензация с „лъвския” си скок в класирането след състезанието на Формула 1 в Индия, което бе в неделния ден. Естествено, че камерите и обективите бяха насочени в Себастиян Фетел, който за пореден път бе шампион, но Грожан също заслужи да му се отдаде нужното внимание, тъй като от 17-та позиция, той завърши на трето място.

Грожан успя да постигне този впечатляващ резултат само с едно спиране в бокса, където в 13-та обиколка трябваше да смени износените си гуми. Подобен ход опита и съотборникът му Кими Райконен в 7-ма обикола, но не успя. Най-големият проблем за тима на „Лотус” в неделя бе момента, в който Грожан и Райконен не можаха да се разберат по радиото кой кого изпреварва.

Фетел отново недостижим, тифозите мълчат

Прогнозите за 60% шанс да завали над „Монца“ не се оправдаха, а с това и възможността за друг изход от надпреварата изчезна...

Грожан сподели, че трябвало да внимава за двигателя си, тъй като бил наясно, че Маса имал по-добри гуми на разположение, загубил е част от времето си, но това няма значение, тъй като е на подиума, в челната тройка, спечелил е точки за тима си и разполага с добър болид за следващото състезание.

В момента французинът е на 7-мо място в генералното класиране със 102 точки, което е с 42 по-малко от 6-я Нико Розберг. За сравнение миналата година Грожан завърши на 8-мо място с 96 точки, пише „Autoweek”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт