Розберг спря Хамилтън в квалификацията в Монако

16071
Розберг спря Хамилтън в квалификацията в Монако

Уикендът за Нико Розберг започва много добре. След като в първата и третата свободни трениворвки Люис Хамилтън даде най-добрите времена, днес, в квалификацията, Нико Розберг успя да запише най-бързата обиколка. С това направи огромна крачка към това да се опита да спре Люис Хамилтън утре. Дотук Хамилтън направи пет поредни победи, но утре се очертава жестока битка межда двамата съекипници. Полпозишънът дава огромно предимство в Княжеството, но 78 обиколки по улиците на Монако никога не могат да се предвидят. Освен полпозишъна, втори пореден тук, Розберг има още едно предимство – той е жител на Княжеството, което би следвало да значи, че познава всеки сантиметър от обиколката. Въпреки това, в решителната обиколка от третата част на квалификацията Нико направи нетипична грешка и за малко не катастрофира. В този момент изглеждаше, че Люис отново ще грабне полпозишъна, защото записа най-добро време в първия сектор на обиколката. След това камерите не показаха какво се случи, но обиколката на британеца се провали и не успя да подобри времето си, като така остана на 0,059 секунди след съотборника си. За снимката на тримата най-бързи днес Хамилтън бе като статуя, липсваше характерната му усмивка.

Не такова бе настроението на Даниел Рикиардо, който отново ще стартира трети. По-важното е, че отново изпревари съотборника си Себастиан Фетел. В такива тежки моменти си проличава кой е големият шампион, но до този момент на сезона го няма онова „величие“, с което Фетел мачкаше в предишните сезони, когато неговият болид нямаше равен. А и мога да кажа, че нямаше сериозна опозиция в екипа си. Сега, с младока в другия болид, Фетел изпитва сериозни затруднения с вътрешната борба, а всеки пилот трябва да спечели първо нея.

Хамилтън най-бърз на тренировката в Монако

Люис Хамилтън бе най-бърз в третата свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Монако и финишира за 1:16.758 мин. на пист...

Изглежда, че с тази задача Алонсо се справя много добре. Той отново е пред Райконен, като двамата ще тръгнат от трета стартова редица. Нещо повече, Алонсо е този пилот, който и с труден за управляване, или с не толкова бърз болид, винаги успява да изтиска максимума от него. Затова през седмицата Дитер Цече, най-големият човек в концерна Daimler, заяви, че Алонсо е най-добрият пилот. Това даде повод за многобройни интерпретации, че Алонсо ще отпутъва към Mercedes. Но това няма да стане. Опровергано бе отвсякъде, като дори немските медии писаха, че Розберг е подписал нов договор с отбора.

След дуото на Ferrari се нареди Жан-Ерик Верн. През една позиция от него, от осма, ще стартира Даниел Квият, което значи, че Toro Rosso днес направиха отлична квалификация. Между тях се вклини Кевин Магнусен с McLaren, а 10-ата позиция остана за Серхио Перез с Force India.

Очакванията ми за утре са, че дуото на Mercedes ще ни предложи яка битка, която се надявам, че няма да завърши в някоя стена. Red Bull очаквано са много по-близо до Mercedes, като Рикиардо остана на малко под 0,4 сек след Розберг. Това обаче не е достатъчно. Все пак двамата с Фетел могат да заформят втори жесток дуел, а ако първите объркат сериозно концети, кой знае, може да видим неочакван победител утре.

Автор: Пламен Георгиев

Розберг удължи договора си с Мерцедес до края на 2016

Немският пилот Нико Розберг продължи договора си с тима от Формула 1 – Мерцедес, до края на 2016 г., съобщи BBC. Германецът е вт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт