В страховита битка Хамилтън победи Розберг

13101
В страховита битка Хамилтън победи Розберг

Кола за сигурност направи GP на Бахрейн истински трилър. Дуото на Mercedes е прекалено далеч от всички останали, а за пръв път от десетилетия гледахме пряка битка за победата между съотборници, при това без заповеди от бокса. Force India и Williams спорят за това кой е вторият по сила отбор, а Ferrari са отчайващо бавни. Двамата пилоти на Ferrari вероятно бяха изпреварени най-много пъти на пистата. McLaren няма на какво да се радват след двойно отпадане, а Red Bull буквално летяха в последните обиколки. Вероятно отново разполагат с най-доброто шаси, но определено им липсва мощност. Всичко това в Гран при №900!

От години не съм гледал пряк дуел гума до гума за победата между съотборници. Без заповеди от бокса! Няма да го забравя дълго. Това се случи в Бахрейн. Двамата пилоти на Mercedes предложиха страхотна битка, в която победител излезе Хамилтън. Но името на победителя не се знаеше буквално до карирания флаг. Причината за това бе колата за сигурност, излязла в 41-та обиколка. Причината се казва Пастор Малдонадо, който удари Гутиерез, чийто Sauber направи салто във въздуха. В този момент Хамилтън имаше около 10 секунди преднина пред Розберг. Но след втората си смяна Хамилтън сложи твърдите и по-бавни гуми, докато Нико – меките и по-бързи. Т.е. колата за сигурност изяде преднината на Хамилтън, а Розберг бе печелившият в тази схема. На прима виста. Mercedes остави пилотите си да решат между себе си кой ще победи. А такова решения Формула 1 не е виждала от десетилетия. Хамилтът устиска атаките на Розберг, марак че Пади Лоу помоли двамата по радиото да докарат и двата болида до финала. Това бе разчетено като заповед от бокса да не се състезават по между си, но Розберг атакува веднага след рестартирането. Това състезание и Mercedes затвориха устата на всички критици, че Ф1 е скучна. Защото този старт бе всичко друго, но не и скучен. Страхотно. Така мога да го определя.

Обезсърчаваща доминация на Розберг и Хамилтън

Надеждите, че този сезон ще ни направи свидетели на абсолютно непредвидими сценарии във всяко състезание не се оправдават. Напротив, би...

Битката между двамата започна преди първото им влизане в бокса, като в продължение на 2 обиколки двамата си размениха лидерството 4-5 пъти, а това можеше да се види само в славните години на Формула 1, които сякаш отдавна отминаха. Вероятно Тото Волф е бил настръхнал, но аз се наслаждавах на тази битка между съотборници за победата.

Отзад беше също толкова напечено. Дуото на Force India и Williams се представиха страхотно. За съжаление на вторите колата за сигурност обърка състезанието им, тъй като Маса и Ботас бяха със стратегия с три спирания в бокса, докато Перез и Хюлкенберг бяха с две. Печеливши от това излязоха пилотите на Red Bull. Страховито състезание направи Даниер Рикиардо, още повече, че в пряк двубой на пистата Рикиардо изпревари Фетел и това беше незабравим момент. Сигурен съм, че и Фетел ще го помни дълго. Така Даниел завърши четвърти, а третото място остана за Серхио Перез, който донесе втория подиум в историята на отбора си Force India. Нико Хюлкенберг завърши пети, следван от Фетел. Зад тях остана дуото на Williams – Маса и Ботас, но както казах, колата за сигурност ги провали, тъй като те влизаха един път повече в бокса от останалите. Алонсо и Райконен завърших Топ 10, но болидите на Ferrari са отчайващо бавни.

Страхотно състезание. Това може да се каже за старт №900 в историята на Ф1. Не очаквах да стана свидетел на толкова много битки и изпреварвания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт