Зверска катастрофа на Уебър, Porsche с първа победа в WEC

83854
Зверска катастрофа на Уебър, Porsche с първа победа в WEC

Ветеранът Марк Уебър претърпя зверска катастрофа на „Интерлагос“, в следствие на което прекара нощта в болница в Сао Паоло. За момента се знае, че Уебър е в „задоволително състояние“, както гласи статусът му във Фейсбук.

След удара той показва със знак с палеца си, че е ОК. Съотборникът му, Ромен Дюма, бе цитиран от Fairfax Media: „Той говореше по радиото, знаеше името си, знаеше къде се намира, изглеждаше ок.“

Стискаме палци и се надяваме всичко с Марк Уебър да е наред и скоро той отново да е на линия.

Зверска катастрофа в тренировката на „Льо Ман“, Porsche най-бързи

Вчера, по време на първата тренировка за „24 часа на Льо Ман“, един от претендентите за победата претърпя зверска катастроф...

Тази катастрофа е като дежа вю за Уебър, който през 2003 г., с болид на Jaguar, катострофира на същото място. Болидът му бе потрошен, а връхлитащият Алонсо уцели едно от разхвърчалите се колела, след което последва един от най-страшните моменти за Фернандо. Състезанието бе прекъснато. След сериозно объркване за победител бе обявен Кими Райконен, който получи трофея. Четири дни по-късно той трябваше да го предаде на Джанкарло Фисикела, който, след преразглеждане на ситуацията, се оказа, че е истинският победител.

Състезанието бе последен кръг от Световния шампионат за издръжливост (WEC). То донесе двуполюсни настроения за Porsche, които спечелиха първата си победа за сезона, след като в събота Уебър победи в квалификацията. Сега обаче, докато се движеше на шеста позиция, Уебър направи контакт с по-бавен автомобил Ferrari, а резултатът е удар в стената на завой №14, след който следва дългата старт-финална права.

Катострофата се случи 26 минути преди края на „6 часа на Сао Паоло“ на „Интерлагос“. Колоната завърши зад колата за сигурност, а победата взеха Марк Лиеб и Ромен Дюма, пилотиращи болид Porsche 919 Hybrid с №14.

Втори и четвърти завършиха болидите на Toyota, с което японският производител си гарантира и титлата при конструкторите, след като по-рано през сезона бе завоювана и титлата при пилотите. Изплъзна им се само най-големият приз – победата в Льо Ман, но догодина се очертава жестока битка, след като и Porsche вече вкуси от победата. А и Nissan също ще се присъедини към голямата тройка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт