Иззеха близо 700 литра нелегална ракия край Плевен

3883
Иззеха близо 700 литра нелегална ракия край Плевен
Снимка: БГНЕС

На 13 октомври 2015 година за времето от 15:30 до 00:30 часа на 14 октомври е проведена специализирана полицейска операция от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и Второ РУ при ОДМВР - Плевен, съвместно със служители на Митническо бюро - Плевен за ограничаване на разпространението на акцизни стоки без заплатен акциз.

Извършена е проверка във вила в местността "Табакова чешма 2" в община Плевен, собственост и обитавана от 37-годишен от съшия град, информира "Дарик нюз".

Има правосъдие! Съдът върна близо 2 тона конфискувана ракия на 82-годишен дядо

Един от крайно куриозните, но и много сериозни случаи на конфискувана домашна ракия стигна до благополучен край. Административният съд ...

В прилежаща постройка към вилата е установено съоръжение за дестилиране на алкохол в момент на експлоатазия с вместимост от около 120 литра. В помещение - маза към вилата, са намерени около 684 литра прозрачна алкохолна течност, наподобяваща ракия, с измерен алкохолен градус около 40 %.

Капакът, лулата и алкохолът са предадени от 37-годишния с протоколи на служителите на Митническо бюро - Плевен. За констатираното нарушение, предстои съставяне на два акта за административни нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен