X
 
 

Пороят отнесе покрив на кооперация в центъра на Пловдив (СНИМКИ)

2021 0
photo of  Пороят отнесе покрив на кооперация в центъра на Пловдив (СНИМКИ)
Снимка: Божилова
Третият за това лято необикновено силен порой в Пловдив снощи събори над 60 дървета, окърши много клони, но най- сериозна щета нанесе на обитателите на солидна кооперация в самия център на града- на ул. "Павликенска" 4.

Днес вътрешният двор, който иначе е приятно прохладно място за отмора и детски игри, прилича на бойно поле. Пороят е съборил от покрива два големи тенекиени модула, а оттам нататък пожарникарите са изхвърлили всичко останало.

Макар и снощи да се прибегна до евакуация, днес хората са по домовете си, а оттук нататък проблемът си е техен. Кооперацията е частна, земята на двора също, така че общината няма ангажимент, обясниха хората. Най-отгоре има бетонна плоча, така че те са защитени от следващи валежи, които- според прогнозата- се очакват и днес и до края на седмицата, но трябва да разчистят и изградят отново съборената част със свои средства и сили.

При предишен порой това лято мълния удари дърво в съседство, интензивността на пороите някакси в централната част на града като че е най- силна. Заради валежите снощи беше преместен от Античния театър в спортна зала концертът на Том Джоунс. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители