X
 
 
Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!

В Пловдив паркираш пред дома си само след проведен конкурс

1562
В Пловдив паркираш пред дома си само след проведен конкурс
Снимка: Община Пловдив
Нов регламент с провеждане на конкурси с явно наддаване указва начина на разпределяне и ползване на общинско паркомясто пред жилищните сгради. До промяната на Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив се стигна след решение на Върховния административен съд от 19.11.20 г. Според текста на наредбата, кметът на съответния район издават заповед за сформиране на комисия, която да оцени желаещите участници и да посочи ползвателите, определя зона и броя на паркоместата, както и началната и крайна дата за подаване на заявления.

При повече от един кандидат за дадено общинско паркомясто таксата за ползване се определя чрез публичен конкурс. В случаите, когато комисията е оценила двама и повече участници по един и същи начин, допълнително се провежда явно наддаване между тях, а не както до сега – чрез жребий. Разрешението за ползване се издава от районните кметове за срок до пет години, като за едно жилище се полага едно място за местодомуване на леки моторни превозни срдства, без поставяне на преместваем обект. Таксата не може да е по-ниска от минималния размер, определен с наредба за администриране на местните такси и услуги.

Над 1 200 нови места за паркиране са обособени в Пловдив

Над 1 200 нови места за паркиране са открити във всички райони на Пловдив. Това съобщи кметът Здравко Димитров по време на символичното...

Документът за ползване се издава на собствениците на имота или техните роднини по права линия, ползвателите на жилището или техните роднини по права линия, както и наемателите. Разрешението за ползване се издава въз основа на следните документи, подадени от кандидатите:

1. Заявление по образец до кмета на съответния район.
2. Копие от документ за собственост, нотариален акт за учредено право на ползване или договор за наем на жилището.
3. Копие от свидетелство за регистрация на леко МПС.
4. Копие от договор за лизинг, наем или заем на леко МПС.
5. Нотариално заверено пълномощно (изисква се в случаите, когато заявлението не се подава лично).

Издадените вече разрешения за ползване продължават на действат до изтичане на техния срок, упоменат в документа. Новият ред за определяне на ползвател на място общинска собственост за местодомуване на леко МПС ще започне да се прилага след решение от Общинския съвет и влизане в сила на наредбата, като ще засяга граждани с изтекли разрешения за ползване и при определяне на нови схеми за паркиране.

Actualno.com

Етикети:

Най-важното за коронавируса четете тук
Заедно можем!
Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Actualno.com.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд ЕООД

IBAN: BG53UBBS80021021528420

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com