В Пловдив увеличиха цената на синята зона

1583
В Пловдив увеличиха цената на синята зона
Снимка: БГНЕС

Увеличаването на цената за престой в Синя зона в Пловдив бе една от най-обсъжданите теми от дневния ред на Общинския съвет днес.

Измененията в наредбата за определяне и администрирането на местните такси и цени на услуги, които предвиждат цената на паркирането в платената зона да стане 1.50 лв., а не 1 лв., както беше досега, не бяха подкрепени от съветниците от Патриотичния фронт (ПФ) и от Реформаторския блок (РБ).

От 13 юли таксуват по различен начин за синя зона в Ямбол

От 13 юли се въвежда нов начин за таксуване на паркиралите автомобили в „Синя зона” на град Ямбол във връзка с изменение...

"Патриотите" предложиха стойността на престоя за един час в Синя зона да е 1.01 лв., подкрепиха ги и "реформаторите". Александър Сиди от ПФ бе категоричен, че с увеличаването на таксата няма да се намали трафикът в централната част на града, каквито бяха аргументите на вносителя на предложението Иван Тотев. Според Слави Георгиев по-високата цена се въвежда единствено за да "компенсира" намалените данъци за колите.

С 29 гласа "за", 15 "против" и един въздържал се обаче местният парламент все пак прие увеличението на цената и от 1 май пловдивчани вече ще плащат по 1.50 лв. на час в Синя зона.

Платената зона за паркиране в центъра ще работи вече и в събота, от 10 до 18.30 часа. И в новата наредба остава правилото Синята зона в Пловдив да е безплатна за първите десет минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com