Антон Тодоров: Думите ми към Николаев изразяваха загриженост

7397
Антон Тодоров: Думите ми към Николаев изразяваха загриженост
Снимка: БГНЕС, колаж: Actualno

Днес двама представители на управляващата коалиция между ГЕРБ и "Обединени патриоти" си позволиха открито да оказват натиск върху водещия на сутрешния блок по Нова телевизия Виктор Николаев. По време на гостуванията си в студиото депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов един след друг отправиха реплики, които напомниха за отминали вече времена.

По-късно през деня ГЕРБ разпространиха позиция до медиите, че се разграничават категорично от думите на Тодоров, който заяви в прав текст на Николаев, че неудобните му въпроси могат да му костват стола.

Валери Симеонов препоръча да не се говори много за военните сделки у нас

Опитите за назначаването на хора с политическа кариера продължават повече от 25 години. Тези назначения са практика. Много добре знаете...

Не закъсняха и оправдателните коментари на коалиционните партньори. Преди минути Тодоров написа пост във Facebook, в който заявява, че "не е искал да заплашва журналиста Николаев". Ето и пълният текст на публикацията:

"Днес един мой отговор на въпрос на журналиста Виктор Николаев предизвика сериозна полемика. Държа да подчертая, че изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима над останалите. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Нещо повече, самият аз винаги съм държал на истината и на фактите и винаги съм си служил с тях. В конкретния случай не съм искал да "заплашвам" журналиста Николаев, но наблюдавам една всеобща истерия по темата. На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на "Грипен"-ите от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", аз отговорих: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Как е възможно да се прави заключение, че съм заплашвал Виктор Николаев? Та логиката на неговия въпрос визираше „Шайката на Румен Радев“, който назначава служебното правителство. От неговите думи лесно можеше да се направи извода, че тя е желаещата да усвои 1,5 млрд. лева. Мойте думи бяха израз на загриженост, че с тези силни думи той би могъл да си навлече гнева на хора, които имат изключителни лостове за влияние. Имаше един друг президент, заради когото преди петнадесет години си отиде журналист от bTV!

В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака за оплюване и дискредитация от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието, Командирите им и техните бизнес и медийни обръчи. Ченгетата от ДС и РУМНО - също. Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми са изтълкувани абсолютно погрешно, аз държа да поднеса извинението си към Виктор Николаев. Правя го заради моя култ към свободата, правя го заради всичко онова, за което се боря повече от 28 години и заради създалата се истерия в определени среди от тази моя реплика, която смятам, че не беше коректно разтълкувана."

Симеонов: Няма значение кой на кого е брат, важно е да няма нерегламентирани отношения

Какво значение има кой на кого е брат, по-важно е дали има някакви нерегламентирани отношения. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов ...

Вицепремиерът Валери Симеонов също се оправда: "Трябва да си предубеден, заблуден или платен, за да възприемеш думите ми към Виктор Николаев като заплаха", написа Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика