Асен Генов и Александър Симов в лют спор за войната в Украйна: Коя е правилната страна на историята?

5909
Асен Генов и Александър Симов в лют спор за войната в Украйна: Коя е правилната страна на историята?
Снимка: Видимо и Невидимо

"Протестите от 2020 г. не са предадени, а не са реализирани докрай". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ блогърът Асен Генов. "Ако демократичната общност има своите основателни критики към президента, нека припомним, че преди три години те застанаха на колене пред него и се вдъхновиха от Чегеварския му юмрук", допълни Генов.

"Те предадоха интересите на протеста, това е коалиция с ГЕРБ, правят демократичен сговор с Делян Пеевски", отговори му журналистът и бивш депутат от БСП Александър Симов, който също беше в студиото. "Те извратиха всички идеи за промяна. Ако днес има задушаващото чувство, че промяната е невъзможна, вината за това е тяхна. Вместо да е мотор за промяната, т.нар. либерална общност е голямата котва, която ни паркира под мускула на Бойко Борисов", добави той. "Това е сглобка, управление, създадено на базата на лъжа", подчерта Симов.

Грозно: Острие на БСП използва обида по адрес на Николай Денков

Бившият депутат от БСП и виден социалист Александър Симов си позволи груб език по адрес на кандидатът за премиер на "Продължаваме промя...

Още за случващото се в Украйна – четете тук

"Тази сглобка доведе дотам, че България се върна в адекватния геополитически разговор, в който е ясно коя е правилната страна на историята и коя е погрешната", посочи Асен Генов.

"Гробищата са пълни с хора, 6които с6а си мислели, че са от правилната страна на историята. Кой е от правилната страна и кой – от погрешната, се решава на съвсем различно място и по съвсем различно време", отговори му Александър Симов.

"Едно от най-големите предателства към демократичната общност беше допускането на БСП във властта. Почти всеки път, когато БСП е във властта, няма завършен мандат", заяви Генов.

"По-леко с БСП. Ние може да сме наследници на комунисти, но сме пионерчета в сравнение с Борисов. Ние имаме минало, с което се гордеем. Ако се замислите, сме направили много хубави неща, а най-лошите са направени от десницата, например може да коментираме приватизацията", апострофира го Симов.

Това ли е касапницата при Авдеевка, за която говори Гиркин? (ВИДЕО)

Месомелачка на фронта при Авдеевка, в която руското командване явно гледа как възможно най-бързо да прати на смърт възможно най-много р...

Асен Генов обаче не се съгласи. "Масовата приватизация започва при Виденов. Нека обаче да излезем от емоцията", предложи той. Според него трябва да има противопоставяне между тезите на различните партии, за да се стигне до правилни решения. "Не искам да се конфронтирам с никого. Но не може човек, който казва, че е тъмно син по политически убеждения, да признава, че е гласувал за г-жа Манолова. Тя не е символ на дясното", каза Генов.

"Ще ви кажа коя е грешната страна на историята. Грешно е да отричаме клането в Буча, или клането пък в Сребреница. Това са грешните избори и грешната страна на историята, която поддръжниците на БСП обаче опитват да заемат", каза Генов.

Клането в Буча, клането в Украйна: Светът води битка за истината с Русия

"Има жертва и агресор, но така се елементаризира въпросът", отвърна му Симов, като заяви, че 16 000 души били избити от украинската армия в Донбас. "Това са глупости", отвърна Генов.

"Тази война е от 2014 година и не е спирала нито за секунда. Зеленски някога ми беше симпатичен, когато Зеленски 2018 година обяви, че ще бъде президент на мира, това бяха миговете, в които тогава той ми се струваше човекът за Украйна, но вече не е", призна Симов.

Руски фейк: "Азов" ще бъдат използвани за потушаване на протестите във Франция

Пореден руски фейк гласи, че НАТО се готви да използва украински бойци от полка "Азов" и от специалното подразделение "Кракен" на Главн...

"За Донбас има доклад на ООН, в който се казва, че руската страна лежи в основата на конфликта там. Хубаво е, че господин Симов казва твърдо, че това е война", каза Генов и направи препратка към разговора между Радев и Зеленски.

На практика разговорът между двамата премина почти без участието на водещата Цветанка Ризова. Това накара Асен Генов да се пошегува. "Ако пак ни поканите с господин Симов, вие може да си вземете едно кафе и да си гледате", обърна се към нея той.

Следете развитието на войната в Украйна тук

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика