Бимбалов се чуди как Пеевски ще получава заплатата си, но отговор има

14249
Бимбалов се чуди как Пеевски ще получава заплатата си, но отговор има
Снимка: Личен профил във Фейсбук

"След сериозно обмисляне, диспути и биене на главите в банките (парламентарните, не търговските), депутатите се съгласиха да си получават заплатите в банкови сметки. В моята изморена петъчна глава, обаче, назрява и почти се пръсва един въпрос.

Какво, за бога, ще се случва със заплатата на депутата Пеевски? След рестрикциите Магнитски отслабналото сукалче на родната клептокрация би трябвало да не може да ползва услугите на нито една търговска банка", пише ПР специалистът Радослав Бимбалов във Фейсбук. 

Депутатите ще вземат парите си по банков път само ако решат

Депутатите ще получават заплатите си по банков път, но само ако парламентарните групи го решат. Това беше де факто прието в нов...

Уточняваме обаче, че депутатите ще получават заплатите си по банков път, но само ако парламентарните групи го решат. Това беше де факто прието в новия правилник на Народното събрание.

Ето какво още пише Бимбалов по адрес на депутата от ДПС:

"Ако собствената му майка не се беше отказала от него можеше тя да получава парите, ама глей кво стана… Ако пък Парламентът все пак се престраши да му пусне заплатата по банков път, на негова лична сметка, дали това не превръща Народното Събрание в свързана организация по санкциите Магнитски?

Изобщо - докога ще се правим, че е приемливо Пеевски да стои на първата банка в най-важната институция на държавата ни и да гласува закони?"

Емил Джасим иска оставка на депутат заради парите на ръка в парламента

"Като редови член на една от партиите, съставляващи "Демократична България", искам ВЕДНАГА оставката на депутата Иван Димитров, издигна...

Припомняме, че по време на дискусиите депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев на няколко пъти заяви от трибуната на НС, че получаването на парите в брой нарушава Закона за ограничаване на плащане в брой. Когато депутатите започнат да получават заплатата си по банков път, това би довело до повече прозрачност, беше тезата му.

От парламентарната група на ГЕРБ категорично заявиха, че плащането по банков път не означава задължително прозрачност. А Десислава Атанасова от своя страна допълни, че те като публични личности така или иначе заявяват доходите си.

Впечатление направи позицията на Любомир Каримански от ИТН. Той също не подкрепи идеята за банковия път да е изрично уточнена в правилника - защото всъщност няма нарушение на закона, според него.

Аctualno.com припомня, че де факто беше прието депутатите да си взимат парите на ръка и от Временната комисия, която се занимава с новия правилник на Народното събрание. При дебата обаче възникна спор дали така не се нарушава законът, ако възнаграждението на даден народен представител е над 10 000 лева заради различни добавки.

Заплати на ръка в парламента: Законно ли е? (ВИДЕО)

Депутатите да получават заплатите си и на ръка, не задължително по банков път. Това прие Временната комисия, която се занимава с новия...

Стана и ясно, че Иван Димитров от парламентарната група на „Демократична България” няма банкова сметка и поиска да получава заплатата си на ръка. Интересното за народния представител е, че имуществената му декларация показва налична кредитна карта за 5000 лв., кредит от 432 436 лв. и 4500 лв. месечно за издръжка на двете му дъщери.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com