X
 
 

Божанков: Водната криза и отпадъците са в следствие от крупни икономически интереси

4293 9
Божанков: Водната криза и отпадъците са в следствие от крупни икономически интереси
Снимка: bsp.bg
"Прехвърлянето на отговорност няма да реши проблемите. Не е проблемът, че се горят отпадъци, а че се горят такива с неизвестен произход.

И това не става от вчера и днес, а се случва от 5 години, като боклукът се проверява само по документи, но не и по морфология.

От "Воля" намекнаха, че може да подкрепят вота на недоверие срещу правителството

На този етап, ако вотът на недоверие бъде внесен от БСП, има вероятност да го подкрепим. Това каза народният представител от ПГ на "Вол...

ТЕЦ-овете, които ги горят, нямат необходимата технология. Тук говорим за крупни икономически интереси в сферата на енергетиката, които печелят от производството на ток, именно от този боклук. Затова и проблемът е толкова голям.

България рециклира повече боклук от Дания и Нидерландия, а българите плащат два пъти повече разходи от Румъния и шест пъти повече от Словения. Изводът - имаме проблем в самото управление.", заяви депутатът от "БСП за България" Явор Божанков пред Нова тв.

По думите му, водната криза в Перник далеч не е единственото основание за внасяне на недоверие срещу правителството.

"Можем да го направим и без вот, но дотук ние сме алармирали за всеки проблем в трите компонента на околната среда", обясни Божанков.

Голяма авария остави три населени места в Свищов без вода

Голяма авария остави без вода Свищов, съобщават от общината. Повредата е възникнала на магистралния водопровод към града и ограничава ...

"Работата на опозицията е именно да вади проблемите и там, където има пропуски – да ги посочва на правителството. Направили сме го, не са взети мерки, затова крайната мярка, която можем да вземем е да внесем вот на недоверие.

Целта ни е и с това да фокусираме и цялото обществено внимание в тази посока и да ангажираме максимално обществото с тази тема", каза още той.

"В рамките на този парламент, ние почти винаги сме постигали съгласие по отношение на приемането на закони, свързани с въздуха и с екологията. Постигали сме съгласие и с БСП, в това число. Законодателната политика традиционно е рестриктивна по отношение на тези неща", коментира от своя страна депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

"Страхувам се, в този дебат, да не направим така, че покай сухото да изгори и суровото. С това визирам рециклирането на отпадъците. Това е една много важна политика. Тя, сама по себе си, не е лоша. Ако няма рециклиране, то ние трябва да струпваме тези боклуци. Освен, че внасяме боклуци, ние също така и произвеждаме, и изнасяме такива", каза още той.

Прокуратурата с нови разкрития за вноса на отпадъци от Италия

Прокуратурата в Бургас е започнала разследване заради 20 тона пластмасови отпадъци от Италия, доставени в контейнери на пристанището. П...

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 4 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И корумпирана държавна власт
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ставаш управнин за да забогатееш...другите да го духат....
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  "Водната криза и отпадъците са в следствие от крупни икономически интереси", ти да видиш, а ние си мислехме, че е природен феномен, този малоумник тръгнал с трици маймуни да лови, КОЙ не знае, че цялата мръсотия и глупост е творение на червения "елит", продажни, лакоми, долни и гадни престъпници, мекерета готови на всичко за присвояване, усвояване и апашлък.
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Маймунът си ти еднооки Циклопе, защото си тъп и глупав !
  : 6 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Има едно прилепало БИКов ли е КРАВоффф ли е, ама резултата е че БИК е оплодил майка му КРАВАТА, та той се е пръкнал ГОВЕДО, наричано още и ДОБИТЪК, което може и да прехълца и да обяви, че всичко е чисто (чисто платено) .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Биков изстреля тези думи : „Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора. По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция ”…
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тома Биков завършва актьорство за драматичен театър в ЮЗУ „Неофит Рилски“ (американския университет на Сорос) – Благоевград . Падението на Тома Биков: От яростен критик на Бойко до послушен депутат на Шайката . ГЕРБ е организирана престъпна група или по-точно шайка .
  : 4 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Показва невероятна тъпота да бъркаш ЮЗУ с Американския университет, макар че и двата са в Благоевград. А още по-тъпо е да бъркаш Тома Биков с Антон Тодоров - авторът на книгата "Шайка", който от яростен критик на Бойко и компания се преобърна в апологет.Борисов заслужава критика, но вие комунисти и русофили превръщате критиката в пълна гнус с обратен ефект. Пасолът само си хаби копейките за вас.
  : 3 !
 • Анонимен 1.3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Всяка политическа организация,партия,бизнес организация,организация на граждани са с цел да постигнат нещо което ги прави автоматично организирани престъпни групи смафиотски манталитет...особено политическите партии...те трябва да се казват мафиотски партии плнеже имат един лидер кръсник като на мафията....в него е и хляба и ножа....ако искаме еьна държава да се развива в пллза на народа и трябва виж още ›› да се забранят първо политическите партии второ да има пълен неутралитет спрамо останалия свят....
  : 0 !