X
 
 

Борисов готов да помага за "Нотр Дам" с реставратори и пари

4432 5
Борисов готов да помага за "Нотр Дам" с реставратори и пари
Снимка: Министерски съвет
България е готова да подпомогне финансово и с командироване на реставратори да подпомогнат за възстановяването на катедралата "Норт Дам" в Париж. Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет след среща с грузинския си колега Мамука Бахтаздзе, иноформира facti.bg.

По думите на премиера България има изключителни реставратори и живописци. Така България ще се включи във възстановяването на този символ на християнството.

Колю Фичето спасява "Нотр Дам" – истина или легенда?

С унищожителния пожар в катедралата „Нотр Дам“ в медийното пространство отново се завъртя историята как преди повече от 150...

"България ще подпомогне възстановяването на катедралата "Нотр Дам" финансово и чрез реставратори и живописци. И Грузия, и България сме православни християни. Сутринта на нашия посланик в Париж му предадох да предаде на президента Макрон и на нашите колеги там освен, че съжаляваме и скърбим за тази светиня, каквато е "Нотр Дам", че сме готови и за подпомагане, както и финансово, но на първо място България да предложи, защото има изключителни реставратори и живописци.

Ние ще ги командироваме да помагат и с това ще бъде нашата помощ, но да участват българи в бързото възстановяване на този символ. Имаме изключително надарени хора в тази област, за да подпомогнем и ние с нашия принос на Франция", сподели Борисов.

Борисов призова журналистите да следят процеса, за да видят какво страната ни ще направи.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Tова е силно осъдително разбира се.
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Tоя идиот да си го изберем пак да му еба мамата
  : 0 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Абе нема ли поне още едкн идиот да го гръмне та да ни отърве от тоя
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  Ей боклук. За пенсионерите не може да се даде некои лев, ама иначе си готов да помагаш а? Мръсни долен. Ние сме по богати от Франция та нека да им помогнем. Мръсен натегач
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
  100 евро пенсия евалата на хойко да иляди
  : 0 !
Последно в Актуално