Борисов направи интрига с регионалния министър заради разкрития за Турски поток (ВИДЕО)

17299
Борисов направи интрига с регионалния министър заради разкрития за Турски поток (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се съмнява, че регионалният министър Андрей Цеков е бил в Москва. Това стана ясно от неговото изявление пред медиите за началото на новия политически сезон.

"Излезе ли, че строителния министър е бил в Москва и се е срещал с депутати и в кой хотел? Андрей Цеков. Айде питайте, нали разследвате?", каза Борисов.

Той заяви, че не знае дали това е така, но се съмнява, че е бил. Думите на лидера на ГЕРБ във връзка с регионалния министър бяха провокирани от въпрос за последното разследване на Антикорупционния фонд за "Балкански поток". За Цеков се появиха твърдения в по-маргинални сайтове как имал връзки с българския подземен свят.

Балкански поток

Той коментира разследване на Антикорупционния фонд за тайни договорки в офиса на Цветелина Бориславова, свързани с "Балкански поток" (всъщност "Турски поток"). Борисов каза, че Турция и Гърция са направили всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, страната ни е успяла да се пребори и да направи Балкански поток, който е 100% държавен. ОЩЕ: Разкрития на АКФ: Кандидатите за строители на "Балкански поток” се договаряли тайно в офис на Цветелина Бориславова

Имало е срещи с Алексей Петров

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков - с тях. Той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези пет поредни избора", каза лидерът на ГЕРБ.Той заяви, че са провеждани срещи между ГЕРБ и него, а бившата барета с ПП-ДБ. Борисов обаче отрече да е обещавал пост на Алексей Петров в ДАНС. "Ако има нещо друго - това не е към мене въпроса", добави лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Могат и да пратят наемен убиец на Васил Божков: Проф. Николай Радулов в „Отговорите“ (ВИДЕО)

Напрежението в "сглобката"

Лидерът на ГЕРБ отговори на въпрос дали е вдигнал телефона на Кирил Петков и дали си звънят. Той обаче каза, че има други неща, които са по-важни за хората, а именно какво ще бъде свършено в новия политически сезон. ОЩЕ: Напрежение между Петков и Борисов: Нека си вдигне телефона, а не да си говорим през медиите

Новият политически сезон

"Този нов сезон трябва да променяме Конституцията. Трябва да приемаме КОНПИ, да пуснем Плана за възстановяване, да напреднем достатъчно по Шенген и да приключим с тези теми. Смисълът да направим правителство - беше само този. Ако някой има толкова голям зор за кадрови назначения, той го прави", каза лидерът на ГЕРБ. ОЩЕ: Сглобката няма да се разпадне: Експерти категорични, че острият тон е заради местния вот

По думите му антикорупционното законодателство влиза още следващата седмица.

Казусът с главния секретар на МВР е решен

"Аз преди седмица казах, че все пак президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което смята", каза Борисов. 

Според него "Партията на промяната" носи цялата отговорност. "Ние, както г-н Петков каза, имаме 10 заместник-министри от 60, имаме един министър и вицепремиер от 18-19 Ние подкрепяме важните неща, дори сме водещи. Другите неща - те трябва да договарят с президента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Сачева намекна, че ГЕРБ може да предложи Борисов за премиер след изборите

Главчев увери "Прозрачност без граници", че изборите ще са честни и прозрачни

Главчев: България няма да е пречка пред Скопие по пътя към ЕС, но имаме условие

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика