Борисов с нови крилати цитати към президентството и журналистите

13332
Борисов с нови крилати цитати към президентството и журналистите
Снимка: БГНЕС

„Как ще свали президентът нещо, което няма. Това е пряка намеса в независимостта на властите. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира сваленото от президента Румен Радев доверие към правителството.

Министър-председателят беше на инспекция край Мало Бучино, за да провери как върви строителството на новия водопровод към Перник. Борисов използва израза "Келеш такъв" към секретаря на държавния глава, Димитър Стоянов по темата с разпространените от прокуратурата СРС-та, свързани с Десислава Радева

България не е бунище

България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да излъчат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции." ...

„Бях обещал на кмета, искам да похваля кмета Владимиров, министър Караниколов, областния управител, да благодаря на всички строители, на проектантите. За рекордно кратко време успяха да направят този проект, всъщност това което виждате е за ден и половина направено, аз съм убеден, че ако не за половин месец за 30 дни ще се справят. Ритмично се подават тръбите, изключително добри тръби, само една малка провокация намерих малка, че са боядисани в синьо, но с кмета се разбрахме да ги заворят бързо. Да не му създават проблеми ще слагаме по една червена лента върху тях, за да са доволни всички“. Така премиерът коментира строежа.

На въпрос как ще коментира това, че президентът е свалил доверието от него, Борисов уточни „на Нова година?“, а журналистите услужливо му обясниха, че имат предвид днешното изявление на Румен Радев. „Ми той не ме е избирал, все едно аз да сваля доверието от кмета, а той си е спечелил изборите, та ще му свалям доверието, или ще го качвам“, реагира спонтанно Бойко Борисов.

“И днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила. Освен това той, така, е на настроения малко, явно че проблемите, които има с прокуратурата, от които ние сме се дистанцирали изключително, дори съм забранил да се говори по тази тема. Само преди няколко дни, мога да го цитирам, понеже ми направи много добро впечатление, президентът Радев каза, че България води изключително балансирана политика на Балканите, в региона, в света. И разбрах от моя пресцентър сме се поставили в услуга на други държави и сме заплашили суверенитета, как сме го заплашили, затова, че някой шпионства и сме го изгонили и затова, че някой си е позволил на територията на България да извършва дейности, които ние прадполагаве, че имат престъпен характер, докато няма осъдителна присъда, затова така внимателно се казвам, имам предвид по случая Гебрев".

"Така че само преди няколко дни той даде изключително висока оценка на правителството. Момент, а днеска сутрин подписах писмо от него до мене да му дам Емо Караниколов за мероприятие. Това беше към 11 часа. Ние нямаме пресечни точки, освен безмислените консултативни съвети на които никога нищо не се е решило, така че даже ще ме облекчи. Още декември месец казах, Г-н Радев, да ме извинява кмета, с хора от БСП работим много добре и по никакъв начин неговото присъствие тук не го ангажира с моето изказване, но декември месец той правеше политически изказвания и аз му казах, че повече за мен той не е президент като обединител, защото разединява нацията, това казах, си спомням, декемри месец на мероприятието на СДС и не го коментирах, защото той говори това, което БСП и ДПС говорят".

Безумната грешка на тандема Борисов/Гeшeв да атакуват президента

Президентът Радев, стана ясно, сне доверието от правителството. Цитат от него: "Институции, призвани да бъдат независими и да отс...

"Той днеска повтори неща от това, което, пак днеска в колата ми казаха .... водоснабдяването. Ми нима кметът Владимиров не обясни ясно и точно, че 70 години неговата партия в Перник не е подменила нито един водопровод. Не ме интересува какво е казал. Казал е, че ние не сме се справили. Ето как се справяме. Казал е и за боклуците...Еми когато аз станах кмет на София, те бяха заринали София с боклуци , по същия начин Суходол беше станал могила, направихме най-модерните заводи, над 55 пречиствателни станции, изцяло пречистваме Черно море....Така че аз винаги, през целия ми съзнателен живот, като главен секретар, кмет, премиер, особено последните 20 години, винаги 20 часа съм бил в услуга на народа, въшим си работата, какво щеше да помогне, ако не го правихме?"

"Така че съжалявам, че си е изпуснал нервите. Проблемът му не е с правителството, проблемът му е с други институции. Нито искам да слушам, нито съм слушал, нито искам да участвам. Ако тогава някой ме беше попитал, щях да кажа, всеки е готов да направи нещо за любимата жена и щях да го оневиня за себе си. Виж, началника на кабинета, дето си пуска есемеси, Митко, и сутринта ми дава доценка, келеш такъв, той ми дава оценка, него го гледах сутринта, си пуска на независим...аз за един есемес и то след като бях разговарял с г-н Панов, и отидох лично във ВСС да се обяснявам, ме направиха на луда калинка , а той си привиква прокурорите когато има разследване. Това е проблемното според мене".

"И сега те търсят противопоставяне с правителството. По никакви теми не сме работили заедно, за да се чувствам ощетен от това, че няма да ме подкрепят. Той винаги е подкрепял, четвърта година, БСП и ДПС. Хабите ми енергията, не ме интересува“.

На въпрос дали намира връзка между разследването на прокуратурата за СРС-тата и днешното обръщение на Радев, Борисов каза: „Да, защото е опасно да атакуваш прокуратурата и затова си търсиш друг враг, за да отклоняваш... и вие като някакви мисирки тичате... аз декември съм си свалил доверието от него“, отсече Борисов. Журналистите се засегнаха от репликата на премиера и той по някое време им се извини. Повече подробности ще намерите във видеоматериала.

"Е какво да правя сега - да ида пред президентството да ревна: "Ама моля ти се, имай ми доверие", обобщи Борисов. И добави, че за Радев е по-изгодно да атакува правителството, защото "сме беззащитни", не като прокуратурата.

Икономическият министър с язвителна шега по адрес на президента, Плевнелиев също се включи

Щом сега сваля доверието си от правителството, явно досега ни е подкрепял. Такава теза изказа икономическият министър Емил Караиванов в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика