Борисов с ново хрумване - защо не жена да стане президент на България

24141
Борисов с ново хрумване - защо не жена да стане президент на България
Снимка: БГНЕС

Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов в приветствието си до участниците в Общото събрание на "Жени-ГЕРБ" в НДК, предаде БГНЕС.

Борисов не пропусна да се заяде и за вчерашния протест на жители на Горна баня. Хората излязоха на улицата, за да поискат елементарно условие за живот - канализация. Това стана, след като цяла седмица от Столична община увъртаха по въпроса и накрая столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща, че канализация ще има, но без да се ангажира със срок.

Бъчварова призна, че САЩ ще ни подобряват енергийната комуникация с ЕС

И двете визити бяха категорична подкрепа на сегашното правителство и на премиера Бойко Борисов. Това беше разчетено в самия контакт п...

"Слушах Йорданка Фандъкова с каква болка говори за вчерашния протест. Това са провалени партии и те самите знаят, че нищо не могат да направят, но трябва да ги разбираме. Когато взехме София всичко беше приватизирано. София нямаше нито план, нито канализация. Сега е останала малка част, която трябва да донаправим. Тези, които организират протести, са в историята. Те виждат колко не могат", заяви Борисов по въпроса "Горна баня".

Благодаря на тези партии, които с нас участват в управлението, защото само това, което направихме досега си струваше, увери още Борисов. Той като пример посочи връщането на средствата от еврофондовете, получаването на парите на граждани от Корпоративна търговска банка.

Влизам в ролята и на другите партии, трудно е, но всички сме си дали сметка,че това е добрият вариант, не е идеалният, но е за добро за страната, посочи премиерът. Сега управленската програма сме я раздали на другите партии и до сряда е добре да стане, поели сме я като ангажимент, напомни той.

Криминогненната обстановка

Междувременно, по информация на Агенция ПИК, Бойко Борисов е провел среща относно ситуацията с тежките престъпления в България. На срещата са присъствали МВР-шефът Веселин Вучков и главният секретар Светлозар Лазаров, както и директорите на СДВР и на Криминална полиция. Участниците от страна на прокуратурата са били Борислав Сарафов, градският прокурор на София Христо Динев и заместникът му Чавдар Ангелов. Борисов е поискал възможно най-бързо да бъдат решени скорошните случаи на тежки убийства в България.

И още

Според мен силата на ГЕРБ е в разбирането, както на премиера Бойко Борисов, така и на цялото ръководство, а и на всички нас, че властта както на местно, така и на национално ниво, трябва да се използва максимално за работа, за постигане на видими резултати във всички сфери на живота. Това каза кметът на Столична община и зам.-председател на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

„Колкото нови резултати постигаме, колкото нови улици, булеварди, детски градини строим, толкова хората са по-взискателни и това е нормално. Но аз лично не приемам поведението на политически сили, които са управлявали дълги години и на национално, и на местно ниво, които се възползват от това недоволство и го провокират. Това са наистина политически сили, които са имали възможността да преодоляват проблемите”, подчерта кметът на София.

Изказа се и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който припомни, че Румяна Бъчварова, Менда Стоянова и Цецка Цачева са допринесли изключително много сега България да има работещо правителство. „Нека не забравяме успехите, които постигнаха жените на ГЕРБ. Йорданка Фандъкова е първата жена кмет на Столична община. Преди това тя беше заместник-кмет на общината и тя беше най-успешният министър на образованието", каза още Цветанов.

За финал областният управител на Перник Ирена Соколова беше избрана да оглави организацията "Жени – ГЕРБ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика