X
 
 

Борисов: С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения

906 0
photo of Борисов: С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения
Снимка: Правителствена пресслужба
"С всички държави от Каспийския регион сме в отлични отношения", отбеляза министър-председателят Бойко Борисов пред български медии в „Аваза“ по време на визитата си в Туркменистан. Премиерът подчерта, че в региона има огромни възможности за бизнес, но мирът е нещо, което също е от изключително важно значение. Той определи като голям напредък факта, че Каспийският регион се събира заедно на икономически форум в Туркменистан.

Премиерът Борисов акцентира върху енергийната тема. Винаги съм работил на базата на взаимния интерес, а интересът е да се търсят повече пазари и да се продава повече газ, заяви министър-председателят. И добави: "Виждам възможност да презентираме нашия газоразпределител, тъй като на запад ние сме първите, които Туркемнистан има". Борисов обърна внимание на големите количества газ, с които страната разполага. Над 5 млрд. кубически метра отиват за Русия от тук. "Би могло за нашия газоразпределител „Балкан“ да идва газ, за да има тази диверсификация, която Третият либерализационен пакет изисква", изтъкна премиерът.

България и Туркменистан подписаха споразумения за сътрудничество в четири области

България и Туркменистан подписаха двустранни документи в четири области от взаимен интерес. В присъствието на министър-председателя на ...

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че след първата му среща с президента Гурбангули Бердимухамедов вече има български компании, които изпълняват поръчки в Туркменистан. Премиерът посочи, че Туркменистан има производство, от което стопанството ни има нужда, а същевременно домакините проявяват интерес към нашите индустриални зони и високи технологии. "Голям интерес имат към нашето машиностроене", подчерта Борисов. Той добави, че с президента на Туркменистан са постигнали договореност да бъде организирана среща на министри от двете страни, които да посетят местата с висока добавена стойност, за да може в началото на следващата година да се подпишат нови споразумения.

Постигната е също така договореност двете страни взаимно да си предоставят по един офис в София и в Ашхабад за улесняване на връзките между България и Туркменистан.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Седмичен хороскоп за 19-25 август

Овен Това е седмица, в която да не се претоварвате. Възможно е да се наложи да поемете чужди задължения за известно време, но се договорете за срок,...