БСП атакува Румен Петков за седми блок на Козлодуй

28569
БСП атакува Румен Петков за седми блок на Козлодуй
Снимка: БГНЕС

Като безпочвени и „без да оспорват на никого правото да се цитира сам себе си” определиха от БСП внушените обвинения на бившия вътрешен министър и лице на АБВ Румен Петков относно седми блок на АЕЦ Козлодуй.

Червената партия твърди, че Петков не може да различи обяд на „Позитано” между тримата американски сенатори, начело с Джон Маккейн и Михаил Миков, Ангел Найденов, Кристиан Вигенин и Янаки Стоилов и работен обяд в сградата на Народното събрание. Работният обяд беше изцяло публичен, той беше проведен в сградата на Народното събрание на пл. "Батенберг", не на последно място - там всички участваха в своите официални качества. Едва ли може да се оспори възможността председател на НС, председател на Комисията по външна политика или пък някой български министър да се среща с делегация от сенатори на САЩ, казват от БСП.

Стойнев да бъде разследван за национално предателство, намеква Румен Петков

Драгомир Стойнев плюс ядрена енергетика е равно на национално предателство. Това заяви членът на ИС на АБВ Румен Петков по време на сре...

По отношение на втория въпрос на Петков – дали БСП е поемала ангажименти пред Westinghouse за седми блок, от „Позитано” категорично отричат дори да са обсъждали темата с американците. Основен източник на твърдения, които сочат противното и които г-н Петков цитира, всъщност е самият той, завършват от БСП.

Припомняме, че акционерното споразумение за седми блок на АЕЦ „Козлодуй” беше официално публикувано в петък, 8 август. То обаче е пълно със заличени страници и е крайно неясно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика