Стойнев да бъде разследван за национално предателство, намеква Румен Петков

28943
Стойнев да бъде разследван за национално предателство, намеква Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Драгомир Стойнев плюс ядрена енергетика е равно на национално предателство. Това заяви членът на ИС на АБВ Румен Петков по време на среща със симпатизанти във Велико Търново.

С "Южен поток" трябва да се заеме прокуратурата, смята още Петков. И каза в прав текст: "Аз продължавам да считам, че Делян Пеевски управлява ръчно Драгомир Стойнев".

Westinghouse тепърва ще прави анализ за цената на тока от седми блок

След като в петък вечерта (8 август), след 19:30, АЕЦ „Козлодуй” ЕАД публикува официално акционерното споразумение с америк...

За да илюстрира какво има предвид, бившият вътрешен министър застана с табела с надпис "Подписка за референдум в подкрепа на АЕЦ Белене". Това е моралният облик на "Позитано", счита той.

"Всички тези хора членове на изпълнителното бюро на ръководството на БСП организираха това. Аз съм съучастник. Те излъгаха 700 000 души и е хубаво, че ръководството на БСП си я държи до вратата. Няма да се изненадам, ако някои от БСП сега се изтъпани и каже, че ще строи "Белене". Това е етика на моралния облик на ръководството на БСП”, заяви Румен Петков, цитиран от Агенция "Фокус". По думите му, направеното от Стойнев относно АЕЦ „Белене” е безумие.

"Не можеш да имаш утвърдени лицензирани два блока в Белене, които два блока можеш да започнеш да строиш утре, а да тръгнеш да изграждаш мощност в Козлодуй, за която предварителният етап ще бъде 15 години и един реактор струва колкото двата реактора в Белене", отбеляза Петков. Той отбеляза, че Стойнев и правителството на Орешарски са поели ангажимент да превърнат България в площадка за отработено ядрено гориво.

"Какъв ангажимент поема Драгомир Стойнев със споразумението - в България да бъде изградено депо за ядрени отпадъци. Някой правил ли е обществено допитване по този въпрос? Някои знае ли какво е мнението на българските граждани? Някои знае ли искаме ли в България в тази част на света да бъде единствената държава, в която ще има депо за съхранение на ядрени отпадъци? Имаме ли един експерт, който разбира от такъв тип съоръжения, който да може да направи преценката? Твърдя, че нямаме. Каква е цената, която плаща ръководството на БСП? Само че цената я плащаме всички ние, защото в случая Драгомир Стойнев е инструмент", категоричен е Петков.

Р. Овч. забрави кой управляваше последната година, та намеси ГЕРБ в Южен поток, заяви Борисов

Сутрешното твърдение на бившия икономически и енергиен министър Румен Овчаров, че Бойко Борисов е вкарал Делян Пеевски и Цветан Василев...

Бившият вътрешен министър поиска ръководството на БСП да отговори на два въпроса. Първият въпрос е: Станишев видя ли се с босовете на „Уестингхаус” и какво са се разбрали като са се видели? Вторият въпрос е: Имало ли е обяд на „Позитано” със сенатор Маккейн и другите му двама колеги, на който са участвали Михаил Миков, Ангел Найденов, Кристиан Вигенин и Янаки Стоилов и какви ангажименти са поемани?

„В ефира се твърди, че на тази среща е поет ангажиментът, че 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй” ще бъде направен от отиващото си правителство необратим проект, чиято цена ще платим всички ние. Защото там става дума за държавни гаранции, защото там става дума за ангажимент на българската държава в лицето на атомната централа в Козлодуй, защото там, за да се тегли кредит ще заложат 5 и 6 блок в Козлодуй, което по същество ще го направят чужда собственост”, обясни Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика