БСП пита Борисов: Защо ГЕРБ печели 81% от ромските гласове в страната?

6682
БСП пита Борисов: Защо ГЕРБ печели 81% от ромските гласове в страната?
Снимка: БГНЕС

"Интересен коментар направи г-н Борисов относно така наречените цигански секции. Станаха известни всички интерпретации през тази седмица относно вота в тях. Ние сме направили представителна извадка в 100 ромски секции в цялата страна, където ясно се вижда, че в 81 % от тях печели ПП ГЕРБ".

Нинова: Безапелационна е само тенденцията подкрепата за ГЕРБ да намалява (ВИДЕО)

БСП се завръща в местната власт. На първия тур е отчетено увеличение на гласовете за кметове и съветници спрямо 2015 г. Това заяви на п...

Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП За България" Георги Свиленски по време на пресконференция в централата на партията.

По думите му 19 % са за всички останали участници в изборите. "Ако г-н Борисов обвинява и казва, че братя Галеви са помогнали на Мая Манолова като са купували гласове за Йорданка Фандъкова, за да може Мая Манолова да каже, че Фандъкова е кмет с цигански гласове, то кой купува гласове в Силистра, в Пазарджик - Септември", попита още Свиленски.

От сутрешното участие на прeмиера в телевизията стана ясно, че за него изборите са приключили, че за него изборите приключват на първи тур и за втори тур няма отношение", допълни още Свиленски.

"100 000 българи са се отрекли от г-н Борисов и неговата политика за четирите години на местната власт. "В същото време кандидатите на БСП имат 100 000 гласа повече и кандидатите за общински съветници около 50 хил. гласа повече. Политиката и намеренията за политика от БСП са припознати от 150 хил. души повече в сравнение с 2015 г.", заяви Свиленски.

Според него друг феномен на тези избори са недействителните бюлетини. "В избирателните кутии бяха намерени 600 хил. недействителни бюлетини", заяви Свиленски.

Борисов директно обвини Манолова, че се договаря с роми да опетнят Фандъкова

Партийната битка приключи миналата година и резултатът е категоричен – ГЕРБ срещу БСП в София – два пъти повече за нас. Так...

"Изводът, който тук правим и ще предложим и предлагаме непрекъснато. Решението на този въпрос е машинното гласуване", подчерта още заместник-председателят на ПГ на "БСП за България".

Свиленски зададе въпрос на лидера на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. "Относно контролирания вот. Провел ли е разговори с водещи бизнесмени, върху които да оказва натиск за подкрепа на кандидати на ГЕРБ. Ако не е провел такъв разговор, то на какво се дължи подкрепата на г-н Ковачки в Перник за г-жа Вяра Церовска?", уточни още Свиленски.

Той посочи, че в полицията са привиквани отпаднали кандидати от надпреварата. "Докога МВР ще се намесва в изборния процес. Прави впечатление, че МВР мачка най-силно и сериозно и загрижено именно преди балотажите в местните избори. Между другото извод, който може да направим е, че там където се е намесило на първи тур, тези кандидати печелят от първи тур. Т.е. не знам колко е умела тази намеса и какво цели", допълни още Свиленски.

"Решението на всички тези въпроси не е в институциите, решението е във всички нас, във всеки един български гражданин. Решението е в масово излизане и гласуване. Всеки един глас, даден в деня на изборите неутрализира един купен, един контролиран глас, един глас, даден под заплаха. Призивът ни е към всички български граждани - излезте и гласувайте, гласувайте за промяната", уточни още Свиленски.

"Прави лошо впечатление, че невалидните бюлетини са също важен инструмент за манипулиране на избори. Твърдя, че те не са вследствие на елементарна грамотност, а целенасочен акт и действие за допълнителна манипулация и изкривяване на вота. Какво значат 600 000 невалидни бюлетини от 3 млн. гласуващи? Това е цяла парламентарна група", коментира на свой ред лидерът на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов.

Илиян Василев за Борисов: Няма с какво да ме опитоми

"По начина по който Борисов разкри нашите SMS, мнозина го възприемат като опит за компромат. Слава богу, остават и винаги мога да ги пу...

"Съберете 23 хил. невалидни бюлетини, ще видите, че БСП е излязло над вота си на европейските избори. БСП нямаше сега да е 15, а 17 и 18 съветници и щеше да промени конфигурацията, за която толкова ни проглушиха ушите. Просто го отбелязвам като факт", уточни още Паргов. Според него машинното гласуване, което е трябвало да бъде факт, преодолява всички тези изкривявания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com