Цачева: Вероятно ще сигнализираме КС за текстове от Изборния кодекс

8854
Цачева: Вероятно ще сигнализираме КС за текстове от Изборния кодекс
Снимка: ГЕРБ

В Конституционния съд вероятно ще бъде подаден сигнал заради текстове от Изборния кодекс. Това заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде „Фокус”.

„Актуален е въпросът дали ще има текстове, които да бъдат атакувани към Конституционния съд. Това можем да направим ние. Ако нещата се случват по начина, по който върви гласуването, вероятно ще се стигне до сигнал до Конституционния съд, тъй като сте свидетели как на коляно след съгласуване между шефовете на парламентарните групи на мнозинството, ад хок се променят текстове, което изцяло променя систематиката на такъв сложен нормативен акт и няма начин да не се стигне до изключително груби грешки”, заяви Цачева.

Демокрацията е скъпо нещо, смята Цачева

Смесената избирателна система е най-добрата от познатите избирателни системи, заяви депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева в интервю за БТВ п...

Димитър Главчев от ГЕРБ добави, че в Параграф 12 от проекта на Изборен кодекс има нещо, на което трябва да обърнат внимание и службите за сигурност. „Там се предвиждат и предсрочни парламентарни избори. Къде се ражда този политически инженеринг, къде е това задкулисие, кой може да си позволява такова нещо и то да се предоставя във Венецианската комисия? В споменатия проект се има предвид, че правителството ще е паднало и ще има нови избори. Не може така да се случват процесите в България само благодарение на опорни точки”, посочи Главчев.

Кой реши, че през 2014 г. ще се провеждат и избори за президент и вицепрезидент, чийто мандат е започнал през 2011 г. и не е стигнал дори до своята половина, запита Цачева. Това опит за държавен преврат ли е или е решение на неясни кръгове, продължи тя с въпросите си. Все пак се уточнява, че това е писано в черновата на проекта през октомври миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика