Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черногорският премиер не отиде на среща с Румен Радев

18 юни 2024, 08:56 часа • 4363 прочитания

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести". Водената от държавния глава делегация е напуснала сградата след четири минути чакане.

Каква е причината?

Официалното посещение на Радев в Черна гора започна вчера с тържествена церемония пред президентския дворец "Плави дворац". Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати в столицата от президента Яков Милатович.

ОЩЕ: Президентът иска да се върне военната подготовка за младежите

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща", предаде БГНЕС.

Посланик в Черна гора е Стефан Димитров, когото Румен Радев не пожела да оттегли като външен министър в служебното правителство на Димитър Главчев след изразената от него позиция за войната в Украйна и скандала дали има смекчаване в полза на Русия или не.⁩ Позицията беше изразена на конференция в София за сигурността в Черноморския регион, която е част от Кримската платформа.

Припомняме, че в Черна гора руското влияние е много силно - малката балканска страна трябваше буквално да се справя с опит за преврат, инспириран от Кремъл: Арестуваха специалния прокурор по делото за държавен преврат в Черна гора

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес