Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков към "Възраждане": Ще подам оставка, когато спрете да лъжете

01 декември 2023, 11:34 часа • 5164 прочитания

Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос на Цончо Ганев от "Възраждане".

 

"Преди няколко месеца Денков заяви, че има подозрения какво представлява "Възраждане" и има искане да бъде забранена", заяви депутатът от проруската партия.

Той обаче съобщи, че прокуратурата преди седмица е отказала да направи това заради липса на аргументи по сигнала, подаден от БХК и група общественици. "Кога точно ще се извиниш на "Възраждане"? Днес или ще си подадеш директно оставката веднага?", попита Цончо Ганев. Още: Денков: ГЕРБ бавят ключови правила за Антикорупционната комисия, ЕК пита какво става

Денков отрече да е искал забраната на партията на Костадин Костадинов. "Ще си подам оставката, когато престанете да лъжете, което не знам дали ще бъде скоро. Не съм искал забрана на "Възраждане", не съм искал изчегъртване. Никога не съм поръчвал на службите да правят нищо спрямо партия "Възраждане", така че това са долнопробни лъжи и няма за какво да се извинявам", отговори премиерът.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес