Дипломати, лекари,професори и общественици са сред водачите на листи на партия МИР

4080
Дипломати, лекари,професори и общественици са сред водачите на листи на партия МИР
Снимка: МИР

"В листите на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2-ри октомври стои експертният потенциал на България, съобщиха от пресцентъра на партията. "За нас политиката не е самоцел, а средство за решаване на реалните проблеми на българските граждани. Именно затова водачи на листите на партия МИР са водещи специалисти от всички сфери на обществено-политическия живот на страната – инженери, юристи, икономисти, финансисти, дипломати, мениджъри, лекари, учители, преподаватели във висшите учебни заведения, експерти по национална сигурност, вътрешен ред и управление на кризи, културни дейци, общественици, както и представители на малки я и средния бизнес. С това МИР показва и налага нов и различен стил на правене на политика в България, където водещи са моралът, експертизата, инициативността и родолюбието“, каза председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той представи водачите на листи във всички 31 области в страната, където партия МИР регистрира пълни листи с кандидати за народни представители, както следва:

Водач на листата в област Благоевград е световноизвестният каскадьор Тодор Лазаров. Той е на 43 години и е роден в Благоевград. Бивш национален състезател е по джудо и самбо, многократен шампион на България с титли от световни европейски и международни състезания, по настоящем е треньор на “Шун Джудо клуб” в София. Той е екшън режисьор с повече от 24 години зад гърба си с над 120 холивудски, европейски и боливудски продукции. Изпълнителен продуцент е на един от най големите оперни спектакли “Опера Д’Аморе” с участието на легенди като Хосе Карерас. Дебютният му филм като режисьор “Безвремие” печели и продължава да печели много международни филмови фестивали.

Водач на листата в Бургас е административният директор на Бургаския свободен университет проф. д-р Радостин Долчинков и декан на Центъра по информатика и технически науки във висшето учебно заведение.

Петьо Костадинов е водач на листите на партия МИР във Варна и във Велико Търново. Той е специалист по "Ядрена електроника", като завършва с отличие Висшето народно военно училище "Васил Левски" - гр. Велико Търново с военен профил – инженерни войски, с придобит профил политология педагогика. Бил е член на Българската асоциация на спортните журналисти и на Международната асоциация на спортните журналисти – AIPS. Бил е член на Управителния съвет на Клуб по спортна акробатика ЦСКА, член на Управителния съвет на волейболен клуб ЦСКА, бил е търговски и рекламен директор на Футболен клуб ЦСКА и учредител и Председател на Учредителното събрание на футболен клуб ЦСКА 1948. Учредител и член на ръководството на Българската асоциация на футболните агенти – БАФА. Автор е на базовия документ на действащия Правилник на футболните агенти на Българския футболен съюз.

Водач на листата във Видин е доц. Величка Рангелова. Тя е един от най-добрите специалисти по икономика и статистика. Била е директор на дирекция „Цени и финанси“ в НСИ, научен сътрудник в Научноизследователския институт по статистика, директор на Научния блок в Националния статистически институт, преподавател по статистика в Академията за обществени науки и социално управление, директор на Центъра за анализи и прогнози. Автор е на „Икономика на благоденствието“ и има десетки научни трудове и над 500 статии в списания и вестници по икономическата политика на страната и света.

Водач на листата във Враца е младият икономист Пресян Павлов. Той е собственик и управител на медико-диагностична лаборатория за дентални снимки във Враца.

Водач на листата в Габрово е 31 годишния експерт по електрообзавеждане Валери Ангелов. Той е ръководител на отдел в Машинния завод в Габрово и има опит в изграждането на доброволчески, граждански, неправителствени и младежки организации и мрежи.

Водач на листата в област Добрич е 32 годишния мениджър Галин Ненов. Той е възпитаник на добричката Икономическа гимназия, бакалавър в направление Бизнес администрация и Хотелски мениджмънт във Висше училище по мениджмънт – Варна. Бил е два мандата председател на студентския съвет. В момента работи като регионален мениджър на верига ресторанти и се занимава с пиар и ивент дейности.

Водач на листата в Кърджали е дългогодишният спортист и треньор по бокс Стоян Узунов.

Дипломатът и експерт по националната сигурност и управление на кризи Пламен Стоянов води листата на партия МИР в Кюстендил. Той е офицер от запаса, познат в професионалните среди като един от най-компетентните експерти по управление на кризи, национална и международна сигурност, с богат практически опит. Дълги години е работил активно в областта на националната сигурност, като е бил член на екипите, изготвили първия Закон за отбраната и въоръжените сили през 1991 г. във Великото народно събрание, както и Закона за управление при кризи от 2003 г. От октомври 2005 година до март 2011 година Пламен Стоянов е генерален консул на Република България в град Новосибирск, Руска Федерация.

Експертът по национална сигурност и отбрана Люсиен Тишев е водач на листата на партия МИР в Ловеч. Той е бивш заместник началникът на Централното военно окръжие и има над тридесет и осем години трудов стаж в сферата на отбраната.

Водач на листата в област Монтана е младият адвокат Борислав Тушев.

Димитър Методиев е водач на листата в област Пазарджик. Той е финансист с богат опит в сферата на туризма и банковото дело, експерт в сферата на водите. Има голям управленски опит като е бил генерален директор и председател на Съвета на директорите на "Напоителни системи", управител на застрахователна компания в Пазарджик, както и заместник-директор на агенция за маркетинг. Осем години е бил директор "Воинтех" – поделение Пловдив. Магистър е по "Икономика и информационно осигуряване управлението на предприятието“.

Арсений Байздренков е водач на листата в Перник. Той е предприемач и специалист по Управление и организация на промишлеността.

Синът на известния и обичан български певец, музикант и композитор Емил Димитров е водач на листата в област Плевен. Емил Димитров-син е един от учредителите на партия МИР, зам.-председател на партията, културен деец и общественик.

IT-специалистът и граждански активист Райчин Рачев е водач на листата в Пловдив-град. Става известен с участието си в гражданския патрул на българо-турската граница. Радетел за пряко участие на гражданите в управлението чрез провеждане на електронни референдуми.

Д-р Сандра Каванджиева-Калинова е водач на листата в Пловдив област. Тя е един от най-известните и добри лекари по дентална медицина в Асеновград и цялата Пловдивска област.

46 годишният предприемач и собственик и управител на мебелна фабрика Хранимир Йорданов е водач на листата в област Разград.

Проф. д-р Симеон Ананиев е водач на листата в област Русе. Той е български учен, професор, експерт и стопански деец в сферата на транспорта, преподавател по спедиция, статистика и управление на транспорта във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. Председател е на Асоциацията на българските железопътни превозвачи и Клъстър зелен транспорт, член на УС на Българската асоциация на вещите лица и експертите.

Ангел Момчев е водач на листата в област Силистра. Той е млад предприемач и се занимава с търговия на дребно и едро с плодове и зеленчуци.

Младият юрист Мартин Благоев е водач на листата на партия МИР за област Сливен. Той е адвокат по търговско право е и изтъкнат юрист по наказателно право, като осъществява процесуално представителство пред съда по наказателни и граждански дела и защита.

Бившият собственик на ЦСКА и предприемач Ивайло Манджуков е водач на листата в Смолян. Той е завършил право в Университета в Кеймбрдиж в Обединеното кралство. Съсобственик е на "Винарска къща Виноградец", която се е специализирала в производство и износ на висококачествено българско вино в чужбина. Развива успешен бизнес в управлението и инвестирането на високотехнологичния завод на компанията „Приста Рисайклинг“ за рециклиране на масла в Узбекистан като изпълнителен директор и основен акционер.

Лидерът на партия МИР инж. Симеон Славчев листата в 23-ти избирателен район в София. Той е роден на 14.06.1978 г. във Варна и е инженер-магистър по „Индустриален мениджмънт“. Завършил е „Академия за социална политика“ на Института за социална интеграция и има придобита допълнителна професионална квалификация по „Управленски умения“. Специализирал е „Политически мениджмънт“ в Българското училище за политика към Нов Български университет. Има над 17 години управленски опит като мениджър и ръководител на проекти.

Посланикът Венцислав Иванов е водач на листата в 24-ти избирателен район в София. Той е дългогодишен експерт по международни отношения от структурите на МВнР. Ръководил е посолствата на България в Хелзинки, Пном Пен, Бразилия, Каракас и Пхенян. Работил е и в Мисията на ОССЕ в Босна и Херцеговина. Бил е и участник и ръководител на български делегации на редица срещи по линия на ООН, ЕС, Съвета на Европа, ОССЕ и други международни организации. Бил е парламентарен секретар, началник на отдел "Латинска Америка", началник Управление "Международни организации и права на човека". Бил е и директор на дирекция "Права на човека", правителствен агент по процесуалното представителство на България пред Европейския съд по правата на човека и посланик за специални поръчения по правата на човека и върховенството на закона.

Доц. д-р Светла Цветкова е водач на листата в 25-ти избирателен район в София. Тя е преподавател от УНСС по управление, маркетинг и човешки ресурси и се кандидатира с лична кауза да защитава интересите на децата и техните родители.

Инж. Йонко Ненчев е водач на листата в София-област. Той е общински съветник от партия МИР в Ботевград и е инженер в „Сенсата Технолоджис България“.

Инженер-екологът Калоян Стефанов е водач на листата в Стара Загора.

Стефан Падалски е водач на листата в област Търговище. Той е икономист и предприемач с дългогодишен опит в младежката политика и изграждането на граждански мрежи.

Доктор Владислав Пакеров е водач на листата в Хасково. Той е един от най-реномираните кардиолози в България. Сертифициран е за интервенционална кардиология и електрокардиостимулация. Автор е на научни разработки в сферата на интервенционалното лечение на стволови стенози, биохимични маркери при сърдечна недостатъчност и комплексни коронарни интервенции.

Инж. Сашо Григоров е водач на листата в област Шумен. Той е проектант с богат опит, като в момента работи в областта на проектирането и изграждането на отоплителни, вентилационни и климатични (ОВК) инсталации.

Адвокат Станимир Кискинов е водач на листата в област Ямбол. Той е адвокат с дългогодишен опит, общественик с активна гражданска позиция.‍

Още: ПП МИР: Правителството на Кирил Петков задълбочи още повече кризите в страната

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика