Партия МИР: Правителството на Кирил Петков задълбочи още повече кризите в страната

3315
Партия МИР: Правителството на Кирил Петков задълбочи още повече кризите в страната
Снимка: ПП МИР

Работата и на 47-мото Народно събрание и правителството на Кирил Петков може да се опише само с две думи – морално дъно. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка с края на работата на 47-мото Народно събрание.

Партия МИР припомни, че правителството на Кирил Петков и четворната коалиция между ПП, БСП, ИТН и ДБ беше съставено напълно безпринципно, без ясна програма, приоритети и политики и след грубо нарушаване и погазване на Конституцията на Република България.

Партия МИР: Кирил Петков наруши Конституцията и Виенската конвенция

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) изразява сериозна загриженост във връзкa с обявеното вчера в лично изявление н...

„Правителството на Кирил Петков стана символ на безпринципност, неморални действия, нарушаване на Конституцията на законите на страната. Всички действия и бездействия на правителството на четворната коалиция доведоха България до енергийна, икономическа, социална и морална криза. Именно поради тези причини Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички други участници в най-пагубното правителство в най-новата българска история нямат моралното право повече да участват в обществено-политическия живот на България.“ Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР припомниха, че правителството на Кирил Петков не само не е решило нито един от проблемите на българските граждани, но и сериозно ги е задълбочило и е вкарало страната от криза в по-голяма криза. Като факти от партия МИР посочват задълбочените проблеми във всеки един сектор – икономика, финанси, транспорт, инфраструктура, енергетика, отбрана, образование, здравеопазване, социална и демографска политика, туризъм, земеделие, правосъдие, екология, вътрешен ред и сигурност, култура, спорт, електронно управление, иновации.

„Правителството на Кирил Петков защитаваше не българския национален интерес, а чужди интереси и всички негови действия и бездействия го доказаха. Никой не може да отрече и изтрие с гумичка фактите, че правителството на ПП, БСП, ИТН и ДБ изнася оръжие за Украйна, а е известно, че мир не се постига с оръжие. По времето на това правителство всички цени на стоките и услугите от първа необходимост като хляб, мляко, вода, отопление, горива, транспорт и всички други се качиха над два пъти, което доведе до още по-голяма обедняване на българския народ. Всички тези действия мога да опиша само по един начин – целенасочено и системно унищожение на българския народ“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че изходът от безвремието и безизходицата, в която ни е вкарало правителството на Кирил Петков и четворната коалиция е само един – всички морални, честни, инициативни и родолюбиви българи, гражданските, неправителствените, браншовите и военно-патриотичните организации, както и всички, които милеят за бъдещето на родината, да се обединят в обща гражданска мрежа, която да се яви заедно на предсрочните парламентарни избори.

Партия МИР: Чрез хартиените бюлетини се готви подмяна на вота на българските граждани

Чрез връщането на хартиените бюлетините париите на статуквото ГЕРБ, БСП и ДПС готвят поредната подмяна на вота на българските граждани....

От партия МИР призовават служебното правителство да извърши пълна ревизия на всички действия и бездействия на правителството на Кирил Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика