Дончев откри логика в странните цели в управленската програма

1702
Дончев откри логика в странните цели в управленската програма
Снимка: БГНЕС

Това винаги е добра мярка. Ако някой направи някъде нещо добре, другите да се поучат от него и да го направят по същия начин. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира меко казано странната мярка "разпространяване на добри практики", която е е включена в програмата на кабинета за управление за периода 2017–2021 г. Документът е от 128 страници, включва 65 приоритета и 902 мерки.

"Звучи чиновнически", добави накратко Дончев и се насочи към останалите мерки.

Управленската програма на третото правителство на Бойко Борисов е замаскирана с куп стратегии

Управленската програма на третото правителство на Бойко Борисов е хибрид от половинчати или отказани реформи, замаскирани с куп стратег...

Вицепремиерът коментира какво е основното нещо, което трябва да се направи, за да се реши проблемът с неграмотността.

"Посещаването на детска градина е предпоставка детето не само да се запише, но и да остане в училище. Първата битка е да няма дете, което не е в класната стая. Защото след 15 години то няма да е конкурентноспособно и цялото общество ще му плаща социалните помощи. Не само МОН, но и МВР, общините, ако трябва обикаляйки от врата на врата", каза още Дончев.

Той коментира и темата с българското председателство на Съвета на ЕС с думите:

„Председателството по никакъв начин не е застрашено заради сензацията „НДК” и то не се свежда до НДК. Далеч по-важно е какъв ще е политическият дневен ред и как България ще влезе в трудната роля на модератор".

Премиерът: Няма по-добри от нас, трябва да изпълняваме управленската програма

Всеки ден работа, просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме п...

Припомняме, че именно Дончев беше принципал на НДК в периода, за който прокуратурата обвинява бившия директор Мирослав Боршош за злоупотреба с държавни пари. Според Дончев към всеки политик в България има упреци, включително и към него. Самият той е убеден, че системно е защитавал интересите на държавата.

„Бил съм рядко системен при преследване на интересите и правата на държавата и това е видно от действията ми и от всички документи”, подчерта вицепремиерът.

„Някои твърдят, че членството на една страна в ЕС започва истински, след като мине председателството й. По време на председателството всички институции разбират как работи ЕС”, коментира още Дончев.

„Предстои ни да преодолеем заблудата, че по време на председателството, България ще е шеф на другите държави. През тези 6 месеца ще влезем в ролята на медиатор между различните групи, представляващи различни интереси. Председателството ни ще е свързано с куп актуални теми и въпроси”, добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика