Боршош вече е обвиняем

3205
Боршош вече е обвиняем
Снимка: БГНЕС

Доскорошният директор на НДК Мирослав Боршош официално получи обвинение за нецелево разходване на отпуснатите от кабинета 17 млн. лв. във връзка с предстоящото председателство на България на ЕС.

Това стана ясно от неговите думи, след като излезе от сградата на Софийската окръжна прокуратура.

ГЕРБ и БСП се карат кой пазел Боршош – Бойко Борисов или Деница Златева

Защо точно сега гръмна скандала с НДК и Мирослав Боршош, след като той е три години начело на НДК? Този въпрос може да бъде развит &nda...

"Бях привлечен като обвиняем за нецелесъобразно изразходване на средства", каза на излизане от следствието Боршош. Допълни, че е поискал, но не са му били предоставени доказателства по разследването срещу него.

Той заяви още, че не се отказва от нищо, което е свършил през тези две години. "Заставам зад работата си, зад всичко, което сме постигнали и всичко, което сме правили не само е важно и значимо, но и по закон правено".

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че сигналът, от който е започнало разследването е подаден от бивш служител на НДК. Той беше изслушан от специалната комисия в парламента, която проверява случая, след като Боршош беше отстранен.

Няколко дни прокуратурата отричаше или отказваше коментар на въпроса дали Боршош ще бъде привлечен към наказателна отговорност. Междувременно той публикува в профила си във Facebook снимка на призовката си.

ГЕРБ опита, но не успя да скрие Боршош от депутатите

Директорите на НДК Мирослав Боршош и Борислав Велков, както и председателите на борда на дружеството за периода 2016-2017 г. ще бъдат и...

Във вторник говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че се проверяват около 4 хил. договора за НДК и се очаква като свидетели да бъдат разпитани ресорният министър Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев и бившият министър на културата, сега депутат от ГЕРБ, Вежди Рашидов.

Създадената заради случая с НДК временна парламентарна комисия изслуша във вторник, освен Цацаров и председателят на ДАНС Димитър Георгиев и директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев.

Припомняме, че преди седмица пред депутатите от комисията и Лиляна Павлова, и Томислав Дончев заявиха, че при управлението на Мирослав Боршош на НДК е имало тенденция към загуби, нарушения при обществените поръчки, работело се е без бизнесплан, а директорът системно е отказвал да предостави информация на отговорния министър. Тогава се разбра, че на 2 май Деница Златева е одобрила финансовия отчет на НДК за 2016 г., с което е приела, че нарушения на ръководството няма. Златева отрече твърденията и заяви, че този ѝ акт по никакъв начин не освобождава ръководството на НДК от административна и наказателна отговорност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com