Фандъкова: 900 деца повече са тръгнали на училище тази година, в сравнение с миналата

3057
Фандъкова: 900 деца повече са тръгнали на училище тази година, в сравнение с миналата
Снимка: БГНЕС

"В село Герман открихме ново училище, това е общински образователен комплекс. Това е едно голямо постижение и по този начин трябва да се работи, за да има повече такива училища. Сградата разполага с осигурена достъпна среда и с енергоефиктивно отопление. В близост е и детска градина, която е открита миналата година". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в "Още от деня" по БНТ.

Тя сподели, че 900 деца повече от миналата година са тръгнали на училище, в село Герман за първи път има две паралелки първи клас. По думите ѝ 22 млн. лв са вложени тази години за строене и модернизация на детски градина и училища.

Заводът за отпадъци на София започва работа в средата на септември

От средата на септември заводът за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка „Садината” ще започне работа. Тов...

"Самочувствието идва от свършена работа. През тези няколко години започнахме промяната на града. Промяната се вижда,тя не е само в големите инфраструктурните компоненти, като метрото и завода за отпадъци. Той е голямо постижение за града, гарантира по-чиста среда. Енергийната ефективност също е много важна тема", заяви още Фандъкова.

Тя сподели, че заводът за отпадъци е много важен, но е бил и изключително труден. "Ясно е, че този завод се финансира от ЕК, над 84%. Това е важно, защото контролът е както от ЕК, но и от Европейската инвестиционна банка. Ако не бяха тези противоречия през годините, щяхме да я имаме много по-рано тази инсталация, още преди 2 години".

В село Герман имаме над 5,5 млн инвестиции, даде за пример в отговор на опонентите ѝ, които твърдят, че не се грижи за периферията на столицата. Повечето от детските градина са именно в населените места около София. Канализацията също, не се изгражда в центъра на града, а в крайните квартали. В момента се ремонтират и улици в Горна баня, Овча купел.

"Много е важен контролът, аз залагам на механизмите за контрол. Важно е ние да управляваме контрола, както трябва. Сроковете за гаранция са и сега част от договорите. Обектите, които правим тази година все още не са приети, тъй като продължава работата по тях. Има и банкова гаранция, като дефектите се премахват от фирмите, гражданите не плащат за тях", коментира кметът на столицата.

Общински съветник от БСП подава сигнал срещу Фандъкова за безстопанственост

Общинският съветник от БСП Николай Белалов ще подаде сигнал в прокуратурата срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова за безстопанственос...

Фандъкова опроверга мненията, че ремонтите се извършват на едни и същи участъци като даде конкретни примери. Тя заяви, че на Цариградско в последните две години са ремонтирани различни места.

"Продължаваме и инвестициите в транспорта, 90% от тролейбусите са подновени. Ще продължаваме в тази насока. Догодина ще залагаме и за нови трамваи и трамвайни релси".

Относно новата система за управление на трафика кметът сподели, че до края 2016 г. над 160 кръстовища ще бъдат модернизирани и присъединени към системата за управление на трафика в столицата:"Най-важното за мен е, че са заложени мерки за предимство на градския транспорт. Така и се подобрява трафика, както и се осигурява по-чист въздух", завърши Фандъкова.

 

Фандъкова обвини "Софийска вода" за потопа на Цариградско шосе

Причината за наводняването на участък от бул. „Цариградско шосе” при проливните дъждове от вчера е била изцяло в запуше...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика