Георги Свиленски се отказва още днес от имунитета си

45407
Георги Свиленски се отказва още днес от имунитета си

Депутатът от БСП-Лява България Георги Свиленски обясни специално за Actualno.com, че ще се откаже от имунитета си още днес следобед. Той настоява съдът час по-скоро да се събере и да вземе решение.

От думите на народния представител пред Actualno.com стана ясно, че Свиленски е попаданал в полезрението на прокуратурата в качеството си на бивш член на Съвета на директорите на „Софийски имоти” - в периода 2004-2005 година.

След десет дни ще е ясно кои депутати е взел Цацаров на мушка

За двама депутати се знае със сигурност, че ще им бъде поискан имунитетът, освен това мисля, че ще се стигне до искания, свързани с н...

Година по-рано – през 2003 г., дружеството сключва предварителни договори за разпореждане с имущество. През 2004 г. Столичният общински съвет (СОС) налага мораториум и обяснява, че въпросните договори за покупко-продажба ще се реализират само след нейно одобрение. В крайна сметка сделките са реализирани след одобрението от СОС.

Свиленски обясни, че нито е ясно за какви имоти става въпрос, нито за какво решение. Той добави, че е попаднал в оповестения по-рано днес списък по силата на цялостна проверка, която Прокуратурата е извършила на всички, които някога са участвали в ръководството на „Софийски имоти” в периода 1989-2009 г.

Преди две години и половина бившият шеф на "Софийски имоти" Тошко Добрев беше осъден на първа инстанция на четири години затвор.

 

Цацаров се цели в още депутати, освен Цветанов и Сидеров

Осем народни представители са на мушката на главния прокурор Сотир Цацаров. Това гласи неофициална информация. Според нея бройката дори...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика