ГЕРБ и БСП в сблъсък заради "батко и братко" в Русе

5593
ГЕРБ и БСП в сблъсък заради "батко и братко" в Русе
Снимка: Actualno.com

Става дума за тежко и сериозно обвинение. За нас е особено неприятно, че един от заподозрените е брат на депутат от БСП. Но е добре, че той не е замесен с това. За него нищо лошо не се е чувало. Предстои днес от БСП да разговаряме с него, той не е имал общи фирми с брат си. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков относно ареста Илия Стоилов, брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов.

Може би трябва да има два прочита: Единият е кой носи отговорността на своите роднини. Несериозно е БСП днес да изслушват колегата Стоилов, защото ако започнат сега, трябва първо да изслушат Манол Генов (обвиненият депутат от БСП за купуване на гласове - бел. ред.), каза в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

ГЕРБ: БСП не прави нищо, когато има възможност да работи

„БСП не прави нищо, когато има възможност да работи. Какво направи правителството на Пламен Орешарски за година и половина”...

БСП няма да вземат решение нито по отношение на Стоилов, нито по отношение на Генов, а онзи ден Корнелия Нинова оцеля на конгреса с четири гласа, коментира още Атанасова.

Крум Зарков от БСП ѝ опонира, че в думите ѝ няма истина. Той заяви, че всеки трябва да поема своята отговорност.

Борбата с корупцията

И БСП, и ГЕРБ се обединиха, че антикорупционното законодателство е актуално.

По думите на Десислава Атанасова кални са твърденията, че предходният Консултативен съвет при президента Румен Радев се е провалил. Тези твърдения не отговарят на истината, заяви Атанасова.

БСП категорични: Президентът да назначава шефа на антикорупционната агенция

Ако може да се говори за припокриване на антикорупционните закони на БСП и ГЕРБ, то е най-много 25%. Това заяви на пресконференция депу...

Законопроектите на ГЕРБ и БСП, свързани с борбата с корупцията, вече са се задвижили в Народното събрание, стана ясно от думите на Крум Зарков.

Според ГЕРБ прокуратурата трябва да е господар на досъдебното производство и тя да води разследването, а не както БСП предлага да се създава специализирано звено. Според Атанасова няма нужда да се създава нов мегаорган.

Крум Зарков посочи, че основният въпрос каква е целта, която се поставя през разследващия орган. Той трябва да има ясни, оперативни и разследващи функции.

Промените в ГПК

Народни представители от всички парламентарни групи работихме по законопректа на Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК). Обединихме всички законопроекти на парламентарните групи и вече имаме окончателен законопрект, което днес ще се гледа, каза Десислава Атанасова.

Рекет, отвличане и незаконни оръжия са установените в Русе при мащабна акция

Осем-членна организирана престъпна група е установена и задържана в рамките на проведена вчера операция на територията на гр.Русе. Акци...

Смятаме, че този път ще отговорим на обществените очаквания. Надяваме се в края на този месец промените в ГПК ще бъдат гласувани на второ четене. Смятаме, че трябва да има разумен баланс на интереси.

Рискове за изкривяване на процесите винаги съществуват. Винаги има свободна ниша дори при такъв тип правоотношения, коментира още народният представител от ГЕРБ.

Според Крум Зарков този закон е едно от смислените неща, които настоящото Народно събрание прави. Действително, първоначалната инициатива дойде от омбудсмана Мая Манолова. Днес в зала ние ще успеем да свършим нещо добро, смята още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

На първо четене: Вдигат заплатите на военните с 30%

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com