Втори опит за КСНС заедно с извънредно заседание на парламента

1550
Втори опит за КСНС заедно с извънредно заседание на парламента
Снимка: БГНЕС

Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще заседава отново във вторник, 17 октомври, за борбата с корупцията.

Вторият КСНС в рамките на по-малко от десет дни отново е на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията”. Миналия понеделник (9 октомври), след близо четиричасов престои на „Дондуков” 2 президент, министри и лидери на политически партии не стигнаха до решение по въпроса за борбата с корупцията, а Румен Радев обяви заседанието за провалено. Причината – липса на кворум.

Радев: КСНС се провали, защото хора напуснаха изненадващо и без предупреждение

Самият факт, че политици напуснаха преждевременно заседания във форум, където трябва да участват по закон, е показателен. Мотивите за м...

Още тогава Радев обяви, че загубата на кворум не е резултат на дискусиите, а на предварителното напускане без предупреждаване на участници в заседанието. Президентът коментира още, че темата за борбата с корупцията е конфликтна, но за него е важно да търси диалог.

При насрочването на повторно заседание на КСНС Радев заяви, че след като борбата с корупцията е приоритет на обществото, тя трябва да бъде приоритет и на политиците.

Бойко Борисов също беше сред смъмрените от президента, тъй като по времето, когато КСНС започваше, премиерът прие в Министерски съвет собственика на „Емко” и представители на протестиращите под прозорците му служители на завода.

КСНС като фалшив признак на живот

Липсата на кворум на провелия се преди дни Консултативен съвет за национална сигурност беше последната капка в отдавна прелялата чаша н...

В петък (13 октомври) пък депутатите в Народното събрание решиха да проведат извънредно пленарно заседание, по време на което ще се занимаят с второто четене на промените в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), именно на 17-ти октомври. Става въпрос и за промените по отношение на ЧСИ, които подготви омбудсманът Мая Манолова.

И за да дадат достатъчно време на държавния глава, народните представители решиха да работят от 14.00 часа, докато заседанието при Радев е с начален час 13.00.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика