ГЕРБ няма да настоява да има министри в евентуален кабинет на Патриотите

1609
ГЕРБ няма да настоява да има министри в евентуален кабинет на Патриотите
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ няма да иска да има свои министри в евентуален проектокабинет с мандата на Патриотичния фронт. Това обяви председателят на ПГ на партията Цветан Цветанов.

"Бихме дали подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят. От днешните консултации при президента стаГЕнаха ясни възможните варианти за излизане от политическата криза. Получавайки мандат за съставяне на правителство, ГЕРБ ще го върне. От БСП заявиха, че ще направят същото и ако Патриотичният фронт получи мандат, ГЕРБ би дала подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят, но да не е от ГЕРБ и министри, които те определят“, заяви Цветанов пред националната телевизия.

Цветанов: ГЕРБ постигна максимума на компромиси за партньорства

През последните две години от управляващата партия ГЕРБ са направили максимума на компромиси и "протегнати ръце“ за партньорство...

По-рано днес Валери Симеонов заяви, че патриотите ще се опитат да запазят по-голямата част от успешните министри на сегашното правителство. Като успешни министри съпредседателят на Патриотичния фронт посочи Владислав Горанов, Теменужка Петкова, Ивелина Василева, Николина Ангелкова, Лиляна Павлова, както и Петър Москов.

По думите на Цветан Цветанов президентът е този, който ще прецени на кой да връчи третия мандат. "Имаме морален ангажимент, защото връщайки се 2 години назад, когато водихме преговорите за съставянето на сегашния кабинет, тогава всъщност имахме коалиционно споразумение с РБ, а ПФ без да участва във властовите позиции, подкрепяха правителството. Имали сме тежки преговори, но в общи линии се стремяхме да имаме тази стабилност, която имаме днес и в която оставяме държавата, защото предстои гледането на бюджета за 2017 г., който е по-добър от 2016 г.", допълни той.

За предстоящото председателство на България на ЕС от януари 2018 г., Цветанов заяви, че ако влезем в политическа криза или имаме проблеми в управлението в средата на 2017 г., това означава, че трябва да откажем председателството, защото няма как да се подготвим. "Втората половина на 2017 г. ще е най-съществената за подготовката за председателството и ако ние минем през едни предсрочни парламентарни избори, надявам се, че в края на април, началото на май ще имаме и ново правителство и ще може действително да се изпълнят всички ангажименти, които са продиктувани от реализирането на председателството", каза още Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

20 г. България в НАТО: Тагарев награди военни и цивилни (СНИМКИ)

"Правят глупост": Гроздан Караджов за спешните промени за служебните премиери (ВИДЕО)

Мария Габриел благодари на държавниците, тласнали България към НАТО

На комисия: Депутатите приеха спешни промени за служебните премиери

Подуправителят на БНБ каза би ли приел да е служебен премиер

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика