Валери Симеонов похвали Москов: Той свърши черната работа на ГЕРБ

2617
Валери Симеонов похвали Москов: Той свърши черната работа на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"Ако президентът Росен Плевнелиев възложи на нас третия мандат, ние ще направим правителство, защото това е доброто за България. Имаме пълното съзнание, че можем да бъдем провалени." Това каза лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

„Ние сме принудени да се нагърбим с това да съставим кабинет, в случай че ГЕРБ и БСП не реализират своя мандат. Продължаваме разговорите и с тях, и помежду си, не е добре България да отива на избори… Ще приемем мандата по простата причина, че това е смисълът на влизането в политиката – защо влизаш в политиката ако когато трябва да поемеш отговорността, ти не го правиш”, заяви Симеонов пред bTV.

Патриотите искат спиране на изборния процес в Турция

Заради десетки сигнали за нарушения при провеждането на избори за президент на територията на Турция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА ...

"Винаги вярвам и правя всичко, което е възможно, за да не се постигнат загуби, кризи за страната и най-добрият изход от тази ситуация е този парламент да продължи да работи и да не се минава през първо служебно правителство, второ служебно правителство и извънредни избори. Знае се какъв ще бъде резултатът – пак ще бъдат същите играчи в парламента и отново трябва да се правят коалиции. По предварителни сметки нито БСП ще има някакъв сериозен ръст, нито ГЕРБ ще има някакъв сериозен спад", каза Валери Симеонов. Той  допълни, че ще разчита на ГЕРБ, но се опасява, че Патриотичният фронт може да се окаже жертвата в тази политическа игра. „Не сме полетели към властта заради постове, правим го, защото трябва да го направим", допълни той.

На въпроса дали се очаква Каракачанов да заеме поста на премиер, Симеонов отговори, че не са водени такива разговори и че той и неговите съмишленици остават на позицията, че не е добре да се сменят министри по средата на мандата. За него „поне половин година тези министри ще учат географията на министерството”, а българският народ няма време за губене.

Като добри примери за министри лидерът на патриотите посочи Ивелина Василева, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова, Лиляна Павлова, както и здравния министър с повдигнати обвинения Петър Москов. Според него те са достатъчно ерудирани хора, които се справят отлично с работата си. „Ще бъде грешка да бъде заменен Москов, той свърши черната работа на ГЕРБ”, заяви категорично Симеонов.

Той сподели, че не се притеснява от обвиненията, повдигнати към здравния министър, тъй като „това не са обвинения за корупция”.

Закриха за медии първото заседание на комисията за АЕЦ "Белене"

Първото заседание на временната комисия, която трябва да провери всички данни, факти и обстоятелства, довели до задължения на българска...

На обвиненията в популизъм за идеята за увеличаване на пенсиите Валери Симеонов отвърна, че според него в бюджета има достатъчно резерви за реализирането на такова действие и това определено не е популизъм. Симеонов заяви, че тази дума би прилягала много повече на политиката на ГЕРБ относно санирането с дограма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Манол Пейков и депутати от "Възраждане" почти се сбиха в кулоарите на парламента

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят (ВИДЕО)

Настимир Ананиев каза какво ще прави с двойните си заплати

ПП-ДБ не са обсъждали Андрей Гюров като кандидат за служебен премиер: Говори Явор Божанков

ИТН настоя за нови машини за гласуване

Тагарев: Не знам военното разузнаване да е работило срещу Атанас Атанасов

Конституционните капани за служебно правителство: Обяснение

НАТО не е доминирано от САЩ: Говори бивш военен министър

Радев продължава срещите с потенциалните служебни премиери

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика