ГЕРБ отговори на Нинова - искала да реабилитира приватизацията

2398
ГЕРБ отговори на Нинова - искала да реабилитира приватизацията
Снимка: БГНЕС

Днес Корнелия Нинова извърши един много сериозен политически акт. Като лидер на БСП тя реабилитира приватизацията като процес, казвайки, че след като не е осъдена - значи всичко е наред. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков по време на пресконференция на партията.

Събитието беше организирано извънредно - веднага след брифинг на Нинова на "Позитано" 20.

В началото Биков припомни, че до момента няма осъдени за приватизационния процес. "Нинова каза, ако някой има нещо да го дава в прокуратурата, ние казваме същото. Нищо не е внесено в прокуратурата за Хасково, а даваха доста дълги пресконференции", допълни депутатът, визирайки скандала "Кумгейт".

Десислава Атанасова: Никой не е проверявал Нинова за "Техноимпекс"

"Не е вярно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е проверявана от трима главни прокурори за сделката за "Техноимпекс", както тя твърди. В...

По думите му БСП в продължение на десетилетия е твърдяла, че тази приватизация е криминална. „Днес или твърди, че тя не е криминална, или твърди, че единствената читава сделка е приватизацията на „Техноимпекс“.

Припомняме, че по-рано днес (5 декември) няколко дни след като ГЕРБ цитира писмо от главния прокурор Сотир Цацаров, че не са извършвани проверки за придобиване на акции от "Техноимпекс" от страна на Нинова, лидерът на БСП показа документи, че такива проверки е имало.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров от своя страна заяви, че Нинова днес е потвърдила, че приватизацията 90-те години, е нещо добро, като припомни, че над 80% от българите искат разследване на приватизацията.

"Ще получите документи, от които се вижда, че при учредяването на РМД-то Нинова е оторизирана от шефовете на най-големите задгранични бюра в Либия и Мароко да купува акции от тяхно име, с какви пари не знам, каза той и допълни, че според него "тази сделка вони отвсякъде".

Цветанов: ГЕРБ не се интересува от спекулациите на БСП

Всичко, което излезе като интерпретации и внушения през последните няколко месеца от страна на БСП за договорки за съвместно управление...

"В договора за приватизация е определена сумата 700 хил. долара, а в справките е определена 10 % от сумата, платени са 70 000 долара по банков превод, а останалите 630 000 долара не са плащани никога с реални пари. Нинова не е платила никакви реални пари освен тези 70 000 долара, платила е 630 000 долара фиктивни пари чред компенсаторни бонове", коментира Тодоров, като заяви, че днес соцлидерът е излъгала за пореден път с твърдението, че притежава само един апартамент.

"През 1999 г. тя купува огромно ателие от 125 квадрата, но нищо не каза за него посочи. Готов съм да седна срещу госпожа Корнелия Нинова, документ срещу документ", посочи още той.

"Документите на Корнелия Нинова за „Техноимпекс“ не са достатъчно свидетелство колко и какви проверки са били осъществени", каза от своя страна лидерът на правната комисия в НС Данаил Кирилов.

Той поясни, че не приема този начин на аргументиране от страна на БСП. Според него всякакви документи могат да се показват така или да се интерпретират частично.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com