"Дрийм тиймът" в Хасково е непокътнат

5331
"Дрийм тиймът" в Хасково е непокътнат
Снимка: БГНЕС

"Дрийм тиймът" на депутата от ГЕРБ Делян Добрев продължава да заема ключови позиции в Хасково.  Това е факт два месеца след избухването на скандала в града и въпреки уверенията на министър-председателя Бойко Борисов, че ще нареди изкореняване на порочната практика с роднински връзки и политически назначения из страната.

"Тези хора са изключителни професионалисти с безспорни качества, истински "дрийм тийм". Те пожертваха 3-4 пъти по-високи заплати и отидоха да работят в общината само за да може ГЕРБ да изпълни предизборните си обещания и да започнат инвестиции", каза Добрев за тях тогава.

Кметът на Батак: Никога не съм мислил да си подавам оставката

Никога не съм мислил да си подавам оставката, защото не съм правил никакви нарушения. Нито съм превишил правата, нито съм нарушил закон...

На 4 октомври премиерът заяви, че "до ден-два" ще свика изпълнителната комисия на ГЕРБ заради роднинските назначения. "Ако някъде ги има, единият трябва да си отиде", заяви той. Няма данни в ГЕРБ да са разпоредени действия, както се зарече Борисов. Проверка обаче показа, че подалите оставки след скандала се броят на пръстите на едната ръка.

Напуснали са зам.-кметовете на Хасково Евгений Консулов и Милена Трендафилова. Консулов е кумец, съученик и бивш съдружник на Добрев. Неговата майка Лилия е общински съветник от ГЕРБ. Трендафилова е съученичка и съдружничка на Добрев. Доскорошният секретар на общината Биляна Димитрова, която е кума на Добрев, също напусна. Съпругът ѝ Георги Димитров е председател на Общинската избирателна комисия, предава в. "Сега".

Оставка е подала и Росица Гаргова, финансов директор в общината. Тя е първа братовчедка на депутата от ГЕРБ. Съпругът ѝ Даниел е шеф на бюджетната комисия и акционер в над 40 фирми, които в последните години са спечелили обществени поръчки за над 100 млн. лв., главно в областта на санирането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com