Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Какъв искате да бъде вашият премиер?": ПП-ДБ върнаха билбордовете, но със силуетите на Борисов и Пеевски

30 май 2024, 15:53 часа • 4572 прочитания

Предизборният билборд на "Продължаваме промяната - Демократична България", който беше свален с решение на ЦИК по жалба на ГЕРБ, отново се разпространява в София.

Под текста "Какъв искате да бъде вашият премиер" отново се вижда лицето на Николай Денков, но на мястото на снимките на Бойко Борисов и Делян Пеевски този път има само черни силуети.

Припомняме, че избирателната комисия взе решение билбордовете да бъдат незабавно премахнати, а Денков - санкциониран, като глобата може да стигне до 5000 лева. "Продължаваме промяната - Демократична България" и бившият премиер обаче обжалват пред Върховния административен. Още: Politicо: Мафията тласка българската демокрация в пропастта

В жалбата си от ПП–ДБ казват, че няма как въпросът за премиера да се окачестви като нарушение на добрите нрави, тъй като и Борисов, и Пеевски са заявявали, че са подходящи за поста. Спорът влезе в дневния ред на медиите, а Денков направи видеообръщение, в което призова Борисов на публичен дебат. Още: Борисов към Денков: Сложи си на билборда Киро и Асен

"Разбрах, че Борисов се е разсърдил за един плакат. Защо? Не знам. За да няма сърдити, каня го на публичен дебат по някоя от обществените телевизии. И двамата сме били премиери, и двамата сега сме кандидати... Нека хората да видят и сами да преценят", каза той.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес