Калфин: Продължаваме търсенето на обща кандидатура от по–широк кръг леви, центристки сили

955
Калфин: Продължаваме търсенето на обща кандидатура от по–широк кръг леви, центристки сили
Снимка: БГНЕС

Продължаваме усилията си за търсене на обща кандидатура от по–широк кръг леви, центристки политически сили. Изчакахме всички процедури, които бяхме помолени. Това каза заместник-председателят на ПП АБВ Ивайло Калфин относно номинациите за президентската двойка на предстоящите избори тази есен.

Припомняме, че АБВ иска председателят на партията Георги Първанов и зам.-председателят ѝ Калфин да са единни кандидатури за президент на широка коалиция "Ляво - Център".

АБВ с ултиматум за обща президентска номинация на левицата

АБВ отправи ултиматум за избор на общ ляв кандидат за президентските избори. Заместник - председателят на партията Ивайло Калфин посочи...

Изборите за президент не са място, в което партийните амбиции трябва да се показват и да се мерят, каза днес Калфин, цитиран от "Фокус".

Той каза, че очаква да види какво решение ще излезе от ръководството на БСП. Калфин изрази съжаление, че ръководството на БСП предпочете и държи на тезата, че президентските избори, които са за лидер на държавата не са лидерски въпрос за партиите.

"Това е принципна грешка. Според нас има достатъчно политически аргументи да търсим алтернатива на политическа партия ГЕРБ на тези президентски избори“, заяви Калфин. Според него популярността на ГЕРБ на практика държи всички основни власти, което поставя според него несъответствие между обществена подкрепа и отговорности, които се понасят от една партия.

Зам.-председателят на АБВ каза още, че гледат с очакване на разговорите на БСП. „Разбира се, за да се получи нещо общо би трябвало да има принос от всички страни. За нас е важен политическият резултат и за да се получи този политически резултат това ще бъде сериозна тежка битка, а не решаване на партийни и вътрешнопартийни амбиции“, добави той.

БСП е единствената и съдържателна опозиция в този парламент, заяви същевременно на брифинг в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

Маргарита Попова заяви, че няма да е кандидат за президент (ВИДЕО)

Въпросът за мое участие в предстоящите избори не е на дневен ред. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в отговор на инициативата...

За нас БСП означава: казано-свършено и искаме всички парламентарни групи да се изправят и по този начин, като нас, да направят отчет за обещаното, изпълненото и неизпълненото, за лъжите и лицемерието в политиката, продължи Нинова. Моля, не слушайте празни приказки, а следете по действията, призова тя.

Фактите- БСП е алтернатива и опозиция на това управление, а най-силният механизъм на опозицията е парламентарният контрол, посочи лидерът на партията. Той изглежда така: БСП е задала 430 въпроси и питания по време на парламентарния и блиц контрола, от 8 ПГ това представлява половината от зададените въпроси към управляващите, уточни тя.

Всеки обича да се кичи с определението опозиция, но данните показват, че БСП е единствената и съдържателна опозиция в този парламент. Внесли сме 20 законопроекта, 6 проекта за решения, 319 предложения между първо и второ четене на законопроекти, внесени от други ПГ, каза Нинова.

В областта на външната политика БСП излиза с оценка за работата си, която се състои в несъгласие за флотилия в Черно море, внесено е и предложение за демилитаризация в тази зона,което бе отхвърлено, несъгласие със санкциите срещу Русия, както и за отмяна на списъка за забрана на пътувания, посочи тя.

Вчера лидерът на БСП каза, че на 2 август Изпълнително бюро на партията ще анализира номинираните в БСП от конференциите имена за кандидат-президент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Настимир Ананиев сигурен, че ПП-ДБ няма да паднат на четвърто място на вота

БСП на пленум изчиства листите за евроизборите

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика