АБВ иска Първанов и Калфин да са кандидати за „Дондуков” 2

1648
АБВ иска Първанов и Калфин да са кандидати за „Дондуков” 2
Снимка: БГНЕС

АБВ иска председателят на партията Георги Първанов и зам.-председателят ѝ Ивайло Калфин да са единни кандидатури за президент на широка коалиция "Ляво - Център. Това съобщиха от пресцентъра на партията, като решението е взето на заседание на Изпълнителното бюро.

От решенията става ясно още, че АБВ е готова за обсъждане на равно приближена, но силно избираема кандидатура за президент на широк кръг от политически формации от „Ляво – Център“.

Според Ерменков левицата вероятно ще излезе с отделни кандидатури на президент

Левите партии вероятно ще излязат с отделни кандидатури на президентските избори. Това предположи Таско Ерменков от БСП. По думите му и...

"Ръководството на АБВ настоява за разширяване и ускоряване на преговорния процес по номинирането на единна кандидатура за президент и вицепрезидент на политическите формации", допълват от пресцентъра на партията.

Припомняме, че през изминалата седмица АБВ проведе срещи с БСП и "Движение 21" за обща лява кандидатура.

Те се се обединиха около три цели за предстоящите президентски избори, но все още имат разминавания за това кой може да бъде евентуалният ляв кандидат за държавен глава. 

Трите цели, по които постигнаха съгласие, са победа на предстоящия вот, промяна на модела, който ГЕРБ са наложили в президентската институция, и общи качества, които трябва да притежава бъдещият държавен глава.

До края на седмицата ще е ясно дали БСП и АБВ се явяват заедно на президентски избори

До края на седмицата ще отговорим на АБВ дали ще правим обща кандидатура за президент. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинов...

От думите на лидера на БСП Корнелия Нинова се разбра, че той трябва да защитава националните интереси във външната политика и да има нова визия за мястото на България на геополитическата сцена, да бъде патриот и обединител, а не - разединител на нацията, както и да бъде стожер на държавността.

Президентът 2002 - 2012 г. Георги Първанов допълни разбирането, че бъдещият държавен глава трябва да е лидер не само в национален, но и в европейски план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com