Каракачанов пак с тирада против мигрантите, иска още пари от ЕС, без да отчита вече дадените

3984
Каракачанов пак с тирада против мигрантите, иска още пари от ЕС, без да отчита вече дадените
Снимка: БГНЕС

Политиката на г-жа Меркел и на няколко други държави в Европа, които безотговорно канят нелегални мигранти, ще доведе до проблем. Това нещо го повтаряме от 5 години насам, с искане да преработим Дъблинското споразумение – те дойдоха в Европа по покана на г-жа Меркел, България беше транзитен коридор – откъде-накъде ще трябва да връщаме 45 000 нелегални мигранти, заяви военният министър Красимир Каракачанов по най-горещата напоследък тема - тази за бежанската криза.

Няма да ви казвам колко струва присъствието на армията на границата, уточни министърът пред Нова телевизия, без да влиза в подробности колко пари отпусна Европа заради миграцията и охраната на границата ни160 млн. евро. Той обаче не пропусна да каже, че трябвало повече средства за непосредствената охрана на границата с Турция, където трябвало още техника, например камери. За камери през миналата година стана ясно, че от ЕС сме получили 1,2 млн. евро.

Виена: И след 100 г. няма да приемем бежанци

Австрия няма да приеме нито един бежанец обратно от Германия. Това предупреждение отправи днес австрийският вътрешен министър Херберт К...

Чухме, че Германия е сключила 14 двустранни споразумения (бел. ред. - тази седмица в Инсбрук ще има срещи на външните министри на Германия, Австрия, Италия и Гърция), но държави като Австрия засега не са много съгласни, а Гърция е готова, но има огромни задължения и каква политика ще провежда след това, попита Каракачанов. Той е убеден, че връщането на такива мигранти ще доведе до нова вълна, която ще иска да се върне в Германия.

Според Каракачанов винаги сме били много послушни, но трябвало да помислим какъв е българският интерес – той бил да не се връщат в България първоначално регистрирани тук мигранти. Трябва да си пазим интереса, настоя министърът на отбраната, според когото заради "Обединени патриоти" сега кабинетът заел правилната позиция.

Същевременно военният министър обясни, че нямало как да има нов военен съюз в рамките на ЕС и особено в рамките на НАТО. Разумното и нормалното било всичко като отбрана в Европа да влиза в рамката на НАТО.

От Русия и Китай не съм чул да финансират ислямски фундаментализъм, не съм чул да идват нелегални мигранти, направи следващото включване Каракачанов по отношение на глобалната политика и сблъсъка на полето на икономиката. Той видя почва за развитие на отношения с други държави, на Изток – на базата на взаимно уважение и равнопоставеност. Няма вечни врагове, има вечни интереси, подчерта Каракачанов.

Италия подновява договор за връщане на мигранти в Либия

Либия и Италия постигнаха споразумение да подновят ключов договор за приятелство, подписан през 2008 година от тогавашния италиански пр...

Относно управляващата коалиция, Каракачанов обяви, че било лошо, че не си говорели много с Валери Симеонов. Военният министър каза и, че било истина, че през т.нар. малки бензиностанции минавала немалка част от контрабандата, въпросът бил дали предлаганите мерки са точните (бел. ред. – в Законопроекта за административното регулиране на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, като той мина на ниво комисия). Каракачанов се възмути и от Менда Стоянова, която дошла "с два листа половин час преди да си тръгнат депутатите" и поискала коалиционните партньори да подпишат. Не може така, трябва да има обсъждане, уточни военният министър и се обяви "за" всяка ползотворна мярка за попълване на бюджета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com