Коледният подарък от Борисов: Интервю, в което блести с противоречия

77332
Коледният подарък от Борисов: Интервю, в което блести с противоречия
Снимка: БГНЕС

Нека ме арестуват, тогава ще ме канонизират. На фона на Рашков прокуратурата е единственият пазител на демокрацията. Нямаме общо с парите за "Хемус", само някой кошаревски свидетел могат да извадят. Това са акцентите в предпразнично пространно интервю на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, което той е дал за в. "24 часа". И където блести със следния цитат, като говори за службите: "Нашата добрина сега ни се връща със злоба, не зная защо". Не казва и "лоша дума" нито за Делян Пеевски, нито за Иво Прокопиев.

Специално за "Хемус" експремиерът развива следната теза: "Фактът, че до септември са продължили да теглят, ако информацията е вярна, то от юни до септември вече беше друга ДАНС, изцяло изчегъртана". Борисов е убеден, че Борислав Колев не е посочил имена на политици от ГЕРБ, замесени в източването на 53 млн. лева от строежа на магистралата. Той повтаря казаното пред Actualno.com – с инхаус най-бързо се строи.

Разплитането на чорапа "Хемус" или как бай Ставри чака гости

Асфалт не се яде, казваха по-бедните българи, когато Бойко Борисов засипваше аудиторията с първи копки, отрязани лентички от разни учас...

Борисов директно казва, че партията му щяла да изкара няколко процента отгоре, ако не било машинното гласуване и акциите на МВР в борбата с купуване на гласове и същевременно добавя: "Но това са дреболии на фона на истинското усещане в хората. Те искаха да видят дали има някой по-добър от Борисов, от неговите министри, от неговото управление". Той не вижда лично своя вина в изолацията на ГЕРБ.

Относно ваксинацията, лидерът на ГЕРБ вярва, че ако не беше паднал от власт, щяло 70% от българите да бъдат ваксинирани срещу коронавирус. "Сега са се засилили да ваксинират и деца, но аз съм категорично против. Поне още няколко месеца трябваше да минат, докато всички клинични проби не покажат, че това е 100% безопасно за децата. Хайде, за нас, от 60 години нагоре, не задължителна, принудителна да я направят! Дето се вика остава ни малко живот. Но на децата РНК ваксини? Кръстя се да е безопасно". А на въпрос как като бил премиер, вярвал на Европейската агенция по лекарствата за ваксините, а сега не вярва, когато същата тази агенция ги разреши за деца, отговорът е: "Аз им вярвам, но казвам да се изтестват качествено".

Специално за кризата с тока, експремиерът е убеден, че ако сега не беше "екс", можело токът да поскъпне "със стотинки". Борисов не вижда вина за забавянето на интерконектора с Гърция, през който може да идва повече и по-евтин газ от Азербайджан: "Две гръцки компании строят, на тях няма какво да им кажем. Договорите не се изпълняват и трябва да има санкции. Може да има и субективни грешки, но влязохме с 20% в терминала в Александруполис, финансирахме строежа на газопровода на българска територия. И на 31 декември щяхме да го пуснем да работи. А за 8 месеца какво построиха те?”.

Що се отнася до отношенията с НАТО и дали трябва да приемем допълнително натовски военни като част от стратегия за сдържане на Русия по отношение на Украйна, Борисов казва: "Никакво колебание не трябва да има! Ние сме евроатлантическа страна и трябва да изпълним всичко, свързано с НАТО". И едно изречение по-късно говори: "Войната в Украйна ще е пагубна за целия регион - за туризма, за инфраструктурата, за икономическия растеж. Дипломатите трябва спешно да се организират и война не трябва да се допуска. Ако е само дрънкане на оръжие и показване на армии подобно на Карибската криза, целта е да се потърсят икономически изгоди за една или друга държава. Това дипломатите трябва да го издействат, не само българските".

Прокуратурата иска БНБ да провери кюлчетата и банкнотите от снимките на "чекмеджето на Борисов"

Софийската градска прокуратура е поискала от БНБ експертиза и информация по серийните номера на банкнотите и кюлчетата от снимките, за ...

Не липсва и традиционното заяждане с Радев – да ме беше канил да се кандидатирам за президент предишния път, да видим дали щеше да стане президент.

Борисов: Срам ме е какво сме правили, но сегашните повтарят нашите грешки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика