Костадинов: Защо ни е Истанбулската конвенция, като има достатъчно начини за борба с домашното насилие?

3301
Костадинов: Защо ни е Истанбулската конвенция, като има достатъчно начини за борба с домашното насилие?
Снимка: БГНЕС

Ние няма да подкрепим кабинета „Петков“, защото това правителство не отговаря на критериите за добро управление, а по-скоро е продължение на предишните кабинети на ГЕРБ. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Той остро разкритикува редица от идеите на бъдещите управляващите, включително и желанието на Кирил Петков да не пуска в министерския съвет без зелен сертификат, както и въвеждането на някои текстове от Истанбулската конвенция.

България има ново правителство! Парламентът прие кабинета "Петков"

България има своето ново редовно правителство. Един месец след третите за тази година парламентарни избори 47-ото Народно събрание избр...

На следващото място са текстове, че ще въвеждат текстове от Истанбулската конвенция, за която Конституционния съд се произнесе, че е противоконституционна. Позицията за влизане в еврозоната - за това трябва да се произнесе българският народ. При зелената сделка се говори за енергийна независимост. По какъв начин? Нищо по отношение на демографията. Бъдещият министър-председател казва, че първата му заповед ще е служителите в Министерския съвет да влизат със зелен сертификат.

Това са тежки дискриминационни мерки, противоречи с всички закони. Нека никой не се заблуждава, че ще оставим подобни дискриминационни мерки без последици. Никой не трябва да взема решения за българските граждани без тяхното одобрение, настоя Костадинов. Той критикува Петков, че се обърнал към българите в чужбина, но в същото време нямало министерство за тях.

"Едно е да критикувате кабинета аргументирано, друго е да отправяте конкретни внушение. Ще се спра на една - Истанбулската конвенция. Всеки нейн спорен текст не е обект на коалиционното споразумение, единствено политиките по отношение на домашното насилие и ако някой тук, включително и вие, отричате, че има проблем с домашното насилие, погледнете последните новини и статистиките колко жени загинаха, скочи Явор Божанков от БСП.

"Сигурно съм един от хората, не сред многото, които са чели този дълъг документ. Наясно съм, че нашето законодателство доста добра защита на жертвите на домашно насилие. Не виждам какъв е смисъла да се търси опора в документ, който беше превърнат в един от най-големите скандали, при условие, че в нашата практика има доста добри специалисти, като какъв е проблемът да го направим, ако се приеме, че трябва още повече да се наблегне на защита на правата на тези жертви, отвърна Костадинов.

Първата заповед на Кирил Петков - всички в Министерски съвет със зелен сертификат

Всеки в Министерски съвет трябва да има зелен сертификат. Това ще бъде първата заповед на новия министър-председател Кирил Петков, обяв...

Той обясни защо "Възраждане" няма как да подкрепи подобно правителство, защото тези политики не съвпадали с политиките на формацията му и било против националния интерес на българина.

„Има една фигура в парламента, която олицетворява приемствеността на това управление с управлението на Борисов. Министърът на образованието Денков беше зам.-министър на Борисов във втория му кабинет“, добави Костадинов и продължи:

Няма как да подкрепим правителство, което ще следва образователни политики, които ще вредят на децата ни. В споразумението е написано, че ще се пишат нови учебници. Аз съм автор на учебник по история и това, което прочетох е притеснително. С новите учебници вие ще създадете разделение сред българското общество с текстовете за ромите в тях“.

„Нека никой не се заблуждава, че ние ще оставим тези дискриминационни мерки без последици. Видяхме още в самото начало в обръщението на Кирил Петков нещо, което беше хубаво, но не виждам в състава на кабинета министерство за българите в чужбина“, коментира още председателят на „Възраждане“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Нанков: Лъжа е, че настоящият регионален министър е кадър на ГЕРБ

Още една рокада в Агенция "Митници"(ВИДЕО)

Новият директор на „Митниците“: Заварих уплашени хора

Еврокомисар Илва Йохансон ни обеща конкретна дата за сухопътния Шенген

БСП ще праща доклада за "Боташ" на Европейската прокуратура (ВИДЕО)

Рюте към Главчев: Ще съдействаме пред Австрия за пълноправното ви членство в Шенген

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика