Кънев за Местан: Мафията в лицето на ДПС иска да се препозиционира

23642
Кънев за Местан: Мафията в лицето на ДПС иска да се препозиционира
Снимка: БГНЕС

Свидетели сме на падането на кабинета „Орешарски” след пресконференцията на ДПС. Но това, което наблюдаваме от страна на Движението за права и свободи, е опит да се препозиционира мафията в управлението. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев.

Сега топката е в полето на президента – неслучайно поискахме Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), на които да се изготви план за излизане на посевместната криза. Изборният ни резултат показва, че планът ни за борба с мафията е успешен, категоричен беше Кънев.

Овчаров: Ако Станишев иска да запази авторитет, да мисли за оставка

Цялостно обновление на БСП трябва да започне от ръководството. Ако Сергей Станишев иска да остане авторитет в партията и в държавата, ...

Във връзка с евентуалното следващо правителство на България Кънев посочи, че не знае какво ще реши ГЕРБ „за опита на мафията в лицето на ДПС да се препозиционира вдясно”. Никога няма да се съгласим с това, но не знаем каква е позицията на ГЕРБ, заяви говорителят на Реформаторския блок. Всеки час, в който начело на страната са БСП и ДПС, носи неимоверна опасност. ДПС не може да е партньор, тя е в основата на сегашната ситуация. При предстоящи парламентарни избори ние с ГЕРБ ще сме конкуренти, каза Кънев.

В момента има куп сигнали, че ГЕРБ и ДПС се готвят за нова управляваща коалиция. Това е огромен риск. Реформаторският блок не се страхува от изборни бариери и въпросът дали ще влезем в следващия парламент не ни притеснява – вече сме в „А” група на българската политика, подчерта лидерът на ДСБ.

Няма съмнение и че „България без цензура” е проект на мафията. Очертават се определени лагери на задкулисието – ББЦ с БСП и ГЕРБ с ДПС. Това носи огромен риск. ББЦ няма как да са ни партньори – нашата цел е ДПС и ББЦ да не са никакви партньори.

За нас е много важно, че Европейската комисия потвърди аргументите ни относно „пладнешкия обир” „Южен поток”. Това обявиха още Реформаторите.

БСП се надява числото три да е новата социалистическа мода

Общо три варианта за спасяване на положението с властта най-вече в очите на привържениците си обмисля БСП. Това съобщи вестник „С...

Ние проблем с минаването на „Южен поток” през България нямаме, но имаме проблем да има кражба чрез проекта. Не може тръбата да струва 5 млрд. лева повече, отколкото където и да е другаде в Европа, коментира икономистът Георги Ганев. Той подчерта, че точно заради нарушението на правилата за обществените поръчки по „Южен поток” ще има тотално спиране на европейски фондове. Не само ОП „Регионално развитие”, ами и всички фондове – 10 млрд. лева поне за следващия програмен период, добави експертът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика