X
 
 

Манолова категорична - иска касиране на изборите, ще съди Борисов и още не прави партия

3974 10
Манолова категорична - иска касиране на изборите, ще съди Борисов и още не прави партия
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
До края на седмицата Мая Манолова ще поиска касиране на изборите в София и още днес или утре дава на съд премиера. Това обявиха от щаба на Манолова по време на пресконференция в БТА по повод установени от тях нарушения в изборния процес.

Седемдневен е срокът за жалба за касиране, уточни Димитър Делчев, председател на партията на Меглена Кунева ДБГ и син на директора на Петролната и газовата асоциация Андрей Делчев и съобщи, че жалбата ще бъде пусната до края на седмицата. Той и Никола Вапцаров, председателят на Инициативния комитет, издигнал Манолова за кандидат за столичен кмет, са категорични, че независимо дали резултатите на паралелното преброяване обръщат вота, ще поискат касиране на изборите в София.

Политолози обявиха резултата на Манолова в София за безпрецедентен

Левицата е на крачка от исторически обрат в София. Разликата от 5% между двама кандидати на балотаж не се е случвала досега, това заяви...

По повод заканата отправена от Манолова да съди премиера Борисов за обиди и клевети малко преди втория тур, тя заяви: "Исковата молба срещу Борисов е готова и ще бъде подадена днес или утре".

Над 100 000 души са изчезнали между пръвия и втория тур на изборите в София, посочи Димитър Делчев и уточни, че ОИК са регистрирали за първия тур 1 165 955 гласоподаватели, а за втория 1 064 772. Той изтъкна, че заради неспазването на забраната за екзитполове е оказано влияние върху избирателната активност като много хора са били демотивирани да упражнят вота си. "Пуснахме 10 жалби към ОИК и към ЦИК. Реакция нямаше. В един момент екзитполовете даваха 17% разлика и то към края на изборния ден между Фандъкова и Манолова. Това логично е довело до отказването на много хора да отидат и да гласуват в изборния ден, защото изглежда, че ГЕРБ доминират, но резултатът се оказва, че е с разлика от 5%, а не 16%", разказа Делчев.

"Има разлика между първично издадените протоколи от СИК и качените на сайта на ЦИК", алармира още Делчев. „Методическите указания на ОИК също не са спазени и в момента, в който са били приемани протоколите, те са били вече разпечатани. Това е противно на правилото, че трябва да пристигат запечатани в ОИК, т.е. някой служител на общината или друг човек вече е разпечатвал протоколите“, посочи той.

От щаба на Манолова изтъкнаха, че са установили множество нарушения, неспазване на методическите указания, отваряне на чували с бюлетини без присъствието на нужните представители, фрапиращи резултати в районите с ромски махали в полза на конкурента Фандъкова. "Именно ромските секции обръщат вота", категоричен е Войслав Тодоров. "В „Красна поляна“ само в секциите без аномалии в гласуването, резултатите за г-жа Манолова са с 1200 гласа повече, отколкото има г-жа Фандъкова", посочи той.

Местни избори 2019: От Инициативния комитет на Манолова се заканиха да искат касиране

"След приключване на преброяването ще искаме касиране на изборите за кмет на София". Това заяви председателят на Инициативния комитет, ...

"Имаме данни, че чували са се отваряли преди влизане в компютърния център, за да могат да се правят корекции - като се отиде в изчислителния център и данните да отговарят на социологическите проучвания", съобщи Никола Вапцаров. Той е категоричен - "всяко от нарушенията е изключително компрометиращо, а всички заедно ни дават пълното основание да искаме касиране на вота, да искаме повторно преброяване. Възнамеряваме да го направим в най-кратък срок когато имаме цялата информация, жалбата ще бъде подадена", добави той.

"На балотажа беше даден изключително важен политически знак – хора с различни политически убеждения пуснаха мост помежду си, за да преборят едноличната власт. Не изгаряйте този мост. Не го разрушавайте. Костваше ми страшно много. Той ще ви потрябва в битката срещу едноличната власт", заяви Манолова.

На въпрос дали това означава, че възнамерява да създаде партия, тя отговори с "не", а за бъдещите си планове каза само че ще ги обяви когато бъде готова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  До Марги Драганова във Фейсбук: Про-руските тролове яростно ненавиждат партия ДСБ и коалиция Демократична България. ДСБ е епочти единствената българска партия с последователна и непоколебима евро-атлантическа позиция. Твърдо против корупционните руски проекти като АЕЦ Белене и руския турски поток. Затова сега цялата паплач се опитва да окаля коалицията с абсурдните и измислени твърдения за някакво виж още ›› сътрудничество с комунистката Мая Манолова. Такова нещо няма и никога не е имало. Повишаването на процента между първи и втори тур се дължи на гласовете от Спаси София - млади хора, които нямат партиен уклон и досега не са гласували. Самият Борис Бонев апелира последователите му да подкрепят ДБ.
 • Октомври 6 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  По същество. манолова ПРИЕМА подкрепата на АБСОЛЮТНАТА ТИНЯ В тинясалата /АНТИ/българска политика дбг на кунева/пръмова онази ЛИЦЕТО на Р.Българив във влизането ни във тайноФЕДЕРАЛНИТИЯТ РАЙХ /ес/, онези дето Квичаха срещу нея през 2013 И били част от борисов /2/ и говори за ПРОМЯНА ? Ами и психодесните бяха ЧАСТ от борисов/2/ НАСЛЕДНИЦИ НА сдс*1989. СТАВА ВСИЧКИ ВСЕ ПО ВИДИМО КЛИКАТА...
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И ти, дезертьор'89, си от кликата!
  : 1 !
 • Октомври 6.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Добре аз съм от Кликата 10111989. Добре , добре и съм дезертьор. Тогава аз Пропагандирам И аз ДА БЪДА НАКАЗАН. Нали съм Съучастник ? Ама ТИ НЕ ДАВАШ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ ? УНИКАЛНО. НАИСТИНА. Ето НЕКА МЕ НАКАЖЕ НАРОДНИЯТ СЪД АКО ИМА ЗАШО . АМА ТИ НЕ ДАВАШ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ. ПОВЕЧЕ ОТ УНИКАЛНО.
  : 0 !
 • Анонимен 5 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Сестро Галева, изборите минаха, бития - бит, еб@ния - еб@н! Какво касиране, каква партия, какви 5 лева?!
 • Загробването ГЕРБ 4 Загробването ГЕРБ преди 1 месец Профил на трол?
  Та какви са новите ви обещания ГРОБари ? Колко хиляди българчета да отидат да учат в чужбина а тук да дойдат неграмотните мургавели, които не знаят дума български и така да ПОВДИГАТ от ГЕРП смачканото ни образование ! Мафията ГЕРБ спирачки няма !
 • Те ГРОБарите ! 3 Те ГРОБарите ! преди 1 месец Профил на трол?
  „В страната на тиквите кратуната е цар“… Българино, великий търпеливецо, камата на еничарина, пищовът на фашистите не можаха да те изтребят, ще оставиш ли да те усмъртят Мафиотите от ГЕРБ?
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ма недей така МО, какво ще прави след това Слугинята на Мафията - ФънДък , трябва от Слугиня да се преквалифицира като метачка ! ГЕРБ = Мафията в България .
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Ако някой не е разбрал какво стана във Варна. Издигнаха един говорещ за концлагери идиот и един надрусан сексист. Ми никой не отиде да гласува. На трети избори ни работят така. Това е диктатура.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Защо гласувате като овце? Други кандидати нямаше ли? Издигнаха? Кои? ГЕРБ и БСП? Кой ви каза, че това са партиите? 30 години българите продължава да си гласуват за БКП. Щом това искате, това получавате.
  : 3 !
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"
Катастрофа е затапила АМ "Тракия"

Катастрофа на магистрала "Тракия" задръсти движението. Сблъсъкът е станал на около 25 км преди столицата. Към момента е образувана опашка...